Megdőlt a rekord: ékszerért soha nem adtak még ennyi pénzt magyar árverésen

S. Z. | 2022. Május 18.
Hosszú licitharc után végül 46 millió forintért ütötték le a kivételes nyakéket a BÁV aukcióján, amely így magyarországi rekord lett.

Egy 10 karátos, szív alakú briliánssal díszített nyakék 57,5 millió forintos leütéssel megdöntötte a magyarországi ékszerrekordot a BÁV Art tavaszi aukciójának első napján. A korábbi csúcsot egy 8 karátos briliáns gyűrű tartotta, amelyet 43 millió forintért kelt el az aukciósház tavalyi árverésén – tájékoztatta a BÁV az MTI-t kedden.

A BÁV tavaszi árverésének első napján, május 16-án árverezték el az aukciósház történetének legnagyobb briliánsával díszített, GIA tanúsítvánnyal rendelkező nyakéket, amelyet 32 millió forintról indulva, hosszú licitharc után végül 46 millió forintért ütöttek le. Jutalékkal együtt a győztes licitáló 57,5 millió forintot fizetett a kivételes darabért.

Briliáns függelék a BÁV ART Aukciósház és Galéria kétnapos, 79. Művészeti aukciójának első napján a MOM Kulturális Központban 2022. május 16-án. A briliáns jutalék nélkül 46 millió forintért kelt el (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A tavaszi aukció második napján, szerda este festményeket és ezüsttárgyakat bocsájt árverésre az aukciósház, amely ezentúl BÁV ART Aukciósház és Galéria néven új helyszínen a Szent István körút és a Falk Miksa utca sarkán várja az érdeklődőket.

Két éve nemzetközi rekordot jelentett, hogy 1,34 millió dollárért (azaz 426 millió forintért) cserélt gazdát egy 1930-as évekből való Cartier-karkötő a Sotheby’s aukciósház online árverésén. 

Exit mobile version