nlc.hu
Trend

Gryllus Vilmos a 93. Ünnepi Könyvhéten

Gryllus Vilmos dedikál és koncertet is ad a 93. Ünnepi Könyvhéten

Tavaly hosszú kihagyás után szeptemberben tartották meg az Ünnepi Könyvhetet, most újra júniusban kerül sor az eseményre, amelyen Gryllus Vilmos is dedikál.

Gryllus Vilmos, a gyerekek kedvence, a zenés-dalos gyerekkönyvek egyik legismertebb magyar alkotója az idei könyvhéten is dedikálja könyveit, és koncertet is ad június a 93. Ünnepi Könyvhéten június 10-én 17:30-tól, a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A program a Gyerekszínpadnál lesz, az előadás után Gryllus Vilmos dedikálni is fogja a könyveit az Animus, Central és Lampion Könyvek közös, 24-es számú standjánál.

A Maszkabál felújított kiadásában (amely már a Lampion Könyvek égisze alatt jelent meg) nemcsak az a húsz vers található meg, ami a korábban kétkötetes kiadványban szerepelt, hanem további hat vers is. A dedikálás az Animus, Central és Lampion Könyvek közös, 24. számú standjánál lesz.

,,Jó néhány daloskönyvet adtunk már ki a kiadóval: a kirándulóst, a biciklizőst meg a többit. A legtöbb dal a természetről szól, erről fogok énekelni. A madarakról, bogarakról és mindenféle állatról, az esőről meg a pocsolyáról, a kirándulásról meg a biciklizésről erdőn-mezőn. Persze az sem kizárt, hogy közben még a mesebeli erdőbe is betévedünk, ahol a tigrissel vagy akár a hétfejű sárkánnyal is találkozhatunk… Biztosan lesz a dalok közt sok régi ismerős, és tán olyan is, amit most tanul majd meg, akinek kedve támad velem énekelni. Bízom benne, hogy sokan lesznek!”– írja Gryllus Vilmos.

Hosszú kihagyás után tavaly szeptember másodikán nyitott újra az Ünnepi Könyvhét,  most ismét a hagyományos időpontban tartják meg.

Gryllus Vilmos

Gryllus Vilmos 2020-ban.Fotó: MTI/Cseke Csilla

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top