nlc.hu
Trend

Öt kiló aranyékszert visel a vietnámi férfi

Öt kiló aranyékszert visel a különc férfi

Csak kétszer próbálták meg kirabolni a vietnámi férfit, aki 5 kilónyi arany ékszert visel.
Vastag aranylánc egy férfi nyakában

Egy vietnámi utcai ételárus azzal vált ismertté, hogy mindennap több kiló aranyékszerrel a testén járja Ho Si Minh városát.

A 34 éves Do Ngoc Thuan azt mondja, mióta az eszét tudja, lenyűgözte az arany. Felnőttként elkezdett ékszereket vásárolni, hogy az utcán hivalkodjon velük. Az emberek megbámulták, de ez csak olaj volt a tűzre, és még több ékszert vásárolt.

Amikor megnyitotta az ételárusító bódéját, még több aranyékszert viselt, hogy így hívja fel a figyelmet az üzletére. Most pedig már az interneten is nagyon népszerű a különc férfi.

A Seven Ball becenevű férfi jelenleg 10 aranygyűrűt, 30 karkötőt, több mint egy tucat aranyláncot visel, amikor kimozdul otthonról vagy a munkahelyére megy. Ezen kívül fülbevalókat, bakaláncokat és lábujjgyűrűket is hord. Összesen mintegy 5 kiló aranyat cipel a testén.

Sokan irigylik a férfit az ékszerei miatt, mások viszont azzal vádolják, hogy hamis ékszereket visel, és csak a feltűnés érdekli. Seven Ball azonban állítja, minden ékszere valódi arany, aki nem hiszi, azoknak fogadást ajánl: ha kiderül, hogy hamis bármelyik ékszer, akkor felhagy az arany viselésével, ellenkező esetben viszont a vádló fizessen neki 80 ezer forintnak megfelelő vietnámi dongot.

Thuan azt mondta, 2008 óta, mióta ilyen sok aranyat hord, csupán kétszer fenyegette a veszély, hogy kirabolják. Az egyik eset 2014-ben történt, amikor egy gyanús csoport követni kezdte. Beszalad egy boltba, és megvárta, míg a csapat távozott.

A második alkalommal álrendőrök megállították az autóját, majd miután rájött a csapdára, elfutott. Az egyik támadónak viszont sikerült elkapnia az egyik nyakláncát, de végül csak a medált tudta megkaparintani. Az incidensek ellenére Thuan azt mondja, csak akkor bérel fel testőröket, ha külföldre utazik, mert Ho Si Minh városában mindenki ismeri őt.

Bár az 5 kilónyi arany igen tekintélyes mennyiség, semmi ahhoz képest, hogy egy másik vietnámi férfi 13 kiló aranyat cipel magán, hogy szerencséje legyen.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Alberto Rodríguez)

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top