nlc.hu
Trend

Különbség a női és a férfi borotva között

Ez a különbség a női és a férfi borotva között

A női és a férfi borotvák között a színükön felül is számos különbség van.

Ahogy számos egyéb termék, úgy a borotvák is tipikus megtestesítői a nemekhez kötődő színsztereotípiáknak. Míg a férfiak számára készült borotvák leggyakrabban sötétkékek, szürkék vagy feketék, addig a női borotvák színe rendszerint rózsaszín vagy valamilyen pasztell árnyalatú.  A férfi és női borotvák közötti különbségek nem állnak meg a színnél és onnantól viszont már kevéssé szólnak a borotva használójának nemi identitásáról, sokkal inkább arról, hogy milyen testrészek borotválására használják.

A női borotvákat általában a hónalj, a láb, illetve az intim testrészek borotválására tervezik. Mivel ez jelentős felület, a női borotva feje gyakran valamivel nagyobb, mint a férfi borotváé. Általában lekerekített, így könnyebben és biztonságosabban használható az olyan testtájakon, mint az intim terület vagy épp a térd. Maga a fogantyú is lekerekített is lehet, mely kényelmesebb és stabilabb fogást biztosít.  A női borotvák mindemellett néha két kenőcsíkkal is rendelkeznek, a pengék felett és alatt, amelyek hidratálják a bőrt. 

Női és férfi borotva

Nem csak a színük különböző (Fotó: Getty Images)

Bár a férfiak közül is mind többen borotválják egyéb testfelületeiket is, a férfi borotvákat mégis elsősorban az arc borotválására szánják, ilyen is a kialakításuk. A közhiedelemmel ellentétben a férfi borotvapengék általában nem élesebbek vagy jobb minőségűek, mint a női pengék. Azonban a  borotvafejben egymáshoz közelebb helyezkednek el, méghozzá azért, hogy alkalmasak legyenek a durva arcszőrzet átvágására, ezért tűnnek élesebbnek is. A férfi borotvák feje mindemellett kisebb és szögletes, így pontosabban használható. 

Legyen szó akár férfi, akár női borotvákról, a variációkból nincs hiány és egyéni adottságoktól is függ, hogy kinek melyik termék a legmegfelelőbb. Ha például azok közé tartozol, akik nőként is erősebb szálú testszőrzettel rendelkeznek, könnyen elképzelhető, hogy számodra az elviekben férfiak számára készült borotva lesz a tökéletes választás, mivel a sűrűbben elhelyezett pengék adta előny meghaladja a kisebb borotvafej hátrányát.  

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top