nlc.hu
Trend

Fürdőruhadivat a Miami Swim Week 2023-ról

Ez a 8 fürdőruhafazon hódít a vízparton, mutatjuk a trendeket

Falatnyi bikinik, vibráló színek és cikázó pántok jellemzik a ránk váró fürdőruhatrendeket.

Míg az előző szezonokban az egyrészes fürdőruhák meghatározó részét képezték a trendeknek, a Miami Swim Weeken bemutatott, már a jövő évi divatot elénk táró kollekciók hemzsegtek az alig takaró bikiniktől, szexi spagettipántoktól, melyek közt az egyrészes darabok inkább csak a rafinált kivágások sokaságának adtak még több alapot. Mutatjuk a ránk váró fürdőruhatrendeket.

fürdőruhatrendek

Fotók: Getty Images

Bikini minivel

A vízparti divat rég túlmutat azon, milyen a fürdőruhánk. Része minimum egy sarong, de inkább egy teljes szett, ami tökéletesen illik fürdőruhánkhoz, ha a vízparti lounge (vagy a lángosos) felé vennénk az irányt. Közülük is kiemelkedő a színben, mintában passzoló mini szoknyák népszerűsége, szigorúan bikinihez, ami már sejteti: a pici fürdőruhák visszahódítják a vízpartokat.  

Matte Collection
Megnézem
Összes kép (5)

Fehérneműk inspirálta

Ha bikinit viselünk, végső soron nem takarja több ruha a testünket, mintha fehérneműben lennénk, e gondolat pedig úgy tűnik, a fürdőruha tervezőket is megihlette. Több kollekcióban is feltűntek fehérneműknek ható darabok, amikről kialakításuk, színük vagy épp mintázatuk miatt könnyen elhihetnénk, hogy nem a vízpartra szánták viselésüket. Mégis, ezek bikinik, amikhez kell ugyan némi bátorság, ám közel sem annyi, mint a hamarosan bemutatásra kerülő alig darabokhoz.

PQ Swim
Megnézem
Összes kép (5)

Teljes szettek

Ahogy már volt róla szó, a vízparti öltözéket nagy divat teljes szettként értelmezni, és a fürdőruhánkhoz passzoló ruhát vagy kétrészes darabot beszerezni. Medencés bulikba, vízparti szórakozóhelyekre jobb sem kell náluk, pláne, hogy a jelek szerint egy jól megválasztott strandkendő is egy csapásra szinte báli ruhát varázsolhat fürdődresszünkből.

BFyne
Megnézem
Összes kép (5)

Fénylő anyagúak

A fényes anyagok népszerűsége tovább tombol jövőre is, divat lesz minden, ami csillog, ragyog. Ennyi fény külön mintázatot már nem is igényel, a fazon szexi, dögös mivoltát önmagukban is kihangsúlyozzák. Akár bikini, akár egyrészes típus mellett döntünk, egy extrán fénylő anyagú fürdőruha jó divatbefektetésnek tűnik, azt azonban csekkoljuk, illik-e barnaságunkhoz, természetes színeinkhez a kiválasztott árnyalat.

LILIANA MONTOYA Swim X Kimera Labs
Megnézem
Összes kép (5)

Neon színek

Van itt minden: nyolcvanas éveket idéző minták, Baywatch hangulat és az Y2K éra csilli-villi kiegészítőivel tuningolt neon csodák. Idén is divatosak az élénk színek, amik térnyerését a covid, az otthon töltött hónapok utáni “kiszabadulás” utóhatásának tudnak be. Nos, úgy tűnik, a tervezők tekertek még egyet a hatásfokon, és a rikítóan élénk színeket vadító szabásmintákkal társították.

JMP The Label's
Megnézem
Összes kép (5)

Alig darabok

Az igazi bikini átfér egy gyűrűn – állapította meg Louis Réard, a bikini atyja, definíciója pedig úgy tűnik, örökérvényű. A fejjel lefelé megkötött bikinifelső már nem újdonság, a mainstream trendekbe azonban mostanra vívta ki elsőségét, a 2023-as fürdőruhadivat főszereplője egyértelműen ez lett. Hogy még szexibb hatást keltsen, extra magas kivágású (és extrán pici) bugyifazonnal, spagettipántokkal társították, és az underboob sem ritka látvány. 

LILIANA MONTOYA Swim X Kimera Labs
Megnézem
Összes kép (5)

UV-védelem, vagy valami olyasmi

Az UV-sugárzás bőrkárosító, rákkeltő hatásaival tankönyveket lehetne megtölteni, ellene védekezni alapvetésnek kellene lennie a vízparton (is). Erre szolgál nemcsak a naptej, de a megfelelő ruházat is, utóbbi azonban gyakran nem a legvonzóbb megoldás. Gondoltak erre is a tervezők, és számos kifutón láthattunk hosszú ujjú darabokat, melyek védik felsőtestünket a káros UV-sugárzástól – igaz, némelyik nem kerülhette el sorsát és kapott némi cut out kialakítást is. 

WAT IF SWIMWEAR
Megnézem
Összes kép (5)

Pánttenger

Ezeknek a pántoknak semmi közül a funkcióhoz, szimplán a látványra mentek, amikor az egy- és kétrészes fazonokra a karcsú derekat, széles csípőt hangsúlyozó pántokat terveztek. Lehetnek megkötősek vagy a fürdőruha szerves részét képezők, már csak az a kérdés, miként tűrögetjük le őket napozáskor, hogy ne barnuljunk mintásra bennük.

BFyne
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top