nlc.hu
Trend

Egészséges hajmosás

Előre- vagy hátrahajolva mosol hajat? Eláruljuk, melyik jobb a tincseidnek

Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy zsír és lerakódások maradjanak a fejbőrödön a hajmosás után is.

Az amerikai Nagy Ő egyik korábbi szereplője, Ashley Spivey nemrégiben az Instagram-oldalán osztotta meg követőivel hajmosási módszerét: „Amikor a zuhany alatt samponozok, felső és alsó részre választom szét a hajam. Elegendő sampont viszek fel ezekre a területekre, majd még egy kicsit bevizezem, ezek után előrehajolok, hogy biztos lehessek benne, hogy az alsó részhez is megfelelően hozzáférek. Ezután felállok és fejbőr masszírozót használok, hogy a fejbőrömet mindenütt makulátlanul megtisztítsam. Aztán leöblítem, ügyelve arra, hogy az alját is megfelelően kiöblítsem, ehhez, ha kell, megint lefelé hajtom a fejem.”

Jamie Wiley, a Pureology hajápoló márka művészeti vezetője szerint a fejjel lefelé történő hajmosás valóban hatékony, mivel minden irányból lehetővé teszi a haj samponozását. „A zsíros fejbőrt az okozhatja, ha nem megfelelően oszlatjuk el a sampont a fejbőr teljes területén” – mutatott rá a szakértő. Ha bizonyos területeket átugrunk, zsír és lerakódások maradhatnak a fejbőrön hajmosás után is.

Hajmosás

Előre vagy hátra? (Fotó: Getty Images)

„Általában a fej hátsó része az a terület, amelyen az emberek csak átszáguldanak. Hajlamosak a fejtetőre összpontosítani, pedig a hajunk nagy része a fej hátsó részén van” – magyarázta Aaron Barry fodrász és sminkes. A szakember is egyetért abban, hogy ha előrehajolunk és fejjel lefelé mosunk hajat, könnyebben elérhetjük ezeket a bizonyos, gyakran figyelmen kívül hagyott területeket. Hozzátette azt is, hogy a Spivey által emlegetett fejbőrmasszírozót is célszerű használni, mivel kiválóan alkalmas a fejbőr hámlasztására és a tüszők stimulálására, ami elősegíti a hajnövekedést.

A hajbalzsam felvitelekor szintén érdemes előre hajolni, mégpedig éppen azért, hogy ez a hajápoló szer viszont pont, hogy ne kerüljön a fejbőrre – hiszen zsírossá teszi azt –, hanem kizárólag a hosszba és a hajvégekbe masszírozzuk be azt. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top