nlc.hu
Trend

Kim Kardashian feneke

Nyolc év után újra címlapra került Kim Kardashian ikonikus feneke

„Fenekem a címlapon.”

Nyolc évvel a Paper magazin ikonikus címlapja után ismét Kim Kardashian feneke került egy amerikai újság címlapjára – írta a PageSix nyomán az RTL.hu. Ezúttal az Interview magazin fotózta le az amerikai televíziós személyiséget, aki a kép kedvéért a szemöldökét is kihidrogéneztette. 

Persze Kardhasian sosem félt használni a fenekét, ami miatt kapott hideget-meleget: volt, hogy annyira lefogyott, hogy a rajongók félteni kezdték emblematikus homokóra alakját, de követőket is veszített már azért, mert narancsbőrösnek találták tomporát.

Ezúttal úgy tűnik, helyreállt a világ rendje, és nemcsak a celeb feneke lett újra közbeszéd tárgya, hanem szőke haja is.

„A szőkéknek tényleg több jut a jóból” – állítja Kim Kardashian, aki teljesen más embernek érzi magát új hajszínével. Azt is megjegyezte, hogy tudja, mi néz ki jól, és azt is tudja, miben nem érzi jól magát. Milyen szerencsés ember.

A kommentelők egyébként nehezen ismerték fel a médiaszemélyiséget, néhányan pedig Marilyn Monroe-t vélték felfedezni a 41 éves nőben. 

A nyolc évvel ezelőtti címlap óriási visszhangot váltott ki: sokan azt látták a képben, hogy egy anya is képes lehet megélni a szexualitását, mások viszont azt emlegették fel, hogy a kép készítője, Jean-Paul Goude gyakran rasszista módon ábrázolta a fekete nőket. Az 1970-es években kiadott albumának például a „Dzsungelláz” címet adta.  Kim Kardashian akkori megjelenítése azért lehet problémás, mert a fenekének a kiemelése arra a fekete nőre hasonlított, akit szintén a feneke miatt a XIX. századi Európában mutogattak, mint „szexuális furcsaság-attrakció”.  A mostani képben, amit vélhetően sok helyen megosztanak majd, azonban egyelőre senki nem fedezett fel ilyen konnotációt.

Kim megjelenésével azonban más problémák is vannak, például az, hogy folyton manipulálja a fotóit. Egyre aggasztóbb trendeket lehet látni amiatt, hogy hírességek átszerkesztett, filterezett képekkel hamis üzenetet közvetítenek arról, mi a szép és hogyan kéne kinéznie egy emberi testnek. Ennek egyik aggasztó példája, hogy egyre többen fekszenek kés alá, hogy olyan idomaik legyenek, mint a Kardashian család tagjainak. 

Kim Kardashian

Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top