nlc.hu
Trend

A 79. Velencei Filmfesztivál legszebb vörös szőnyeges ruhái

Leg-leg-leg ruhák a 79. Velencei Filmfesztiválról

79. alkalommal tartották meg a Velencei Filmfesztivált, melyre a hírességek káprázatos ruhaparádéval készültek.

A 79. Velencei Filmfesztivál bebizonyította, gigaestélyik és pucérruhák nélkül is ki lehet maxolni a vörös szőnyeges események látványát. Változatos fazonok, kialakítások, játékos és olykor meghökkentő elemek váltogatták egymást, a pazar textileket milliónyi gyöngy és hímzés díszítette, és akkor még nem említettük a színeket. Retinákat felkészíteni, mutatjuk a filmfesztivál leglátványosabb estélyi ruháit.

Rocio Munoz Morales

Rocio Munoz Morales a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Rocio Munoz Morales a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

A fekete estélyi ruhák abszolút meghatározói voltak a filmfesztiválnak, a tervezők pedig igazán változatos módon dolgozták fel a kis fekete ruha témakörét. Rocio Munoz Morales spanyol színésznő gyöngyökkel hímzett kristálycsillár-mintás ruhája tökéletes példa minderre, amit a széles öv, a puffos ruhaujjak klasszikussá tesznek, a mély dekoltázs pedig ízlésesen ellensúlyozza a ruha zártságát.  

Sara Serraiocco

Sara Serraiocco a 79. Velencei Filmfesztiválon, Fendi estélyi ruhában

Sara Serraiocco a 79. Velencei Filmfesztiválon, Fendi estélyi ruhában (Fotó: Photo by Elisabetta A. Villa/Getty Images)

Az olasz színésznő a Fendi divatház csillogó, fekete kreációját viselte, ami picit eszünkbe juttathatja a húszas évek stílusát. Izgalmas, ahogy a “dekoltázs” az olalhasíték vonalára került át, a szexi kivágás szép ellenpontja a magas nyakkialakításnak, a sejtető, de nem mutogató ruha tökéletes választás volt filmje premierjére. 

Olivia Wilde

Olivia Wilde a 79. Velencei Filmfesztiválon

Olivia Wilde a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Filmje némileg botrányokkal tűzdelt premierjén viselte Olivia Wilde ezt a kanárisárga Gucci estélyit, melynek könnyed, libbenő anyagát csodásan ékesítették a derékrészt és dekoltázst hangsúlyozó, egyúttal homokóra alkatot varázsoló strasszos láncok sokasága.

Florence Pugh

Florence Pugh a 79. Velencei Filmfesztiválon

Florence Pugh a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Stefania D’Alessandro/WireImage)

Florence Pugh, mint Olivia Wilde filmjének főszereplője, ugyancsak a film premierjére választotta ezt a csillogó csillagokkal gazdagon megszórt Valentino estélyit. Nem állítanánk, hogy a bokánál tollakkal, sőt, masnival is ékesített magas sarkúnál jobb kiegészítő nem létezett volna, ám végsősoron megadja a látványnak a szükséges pluszt, a színésznő pedig egyértelműen tudta viselni. 

Rachel Brosnahan

Rachel Brosnahan a 79. Velencei Filmfesztiválon(Fotó: Alessandra Benedetti - Corbis/Corbis via Getty Images)

Rachel Brosnahan a 79. Velencei Filmfesztiválon
(Fotó: Alessandra Benedetti – Corbis/Corbis via Getty Images)

A színésznőre mintha csak ráöntötték volna ezt az Atelier Versace estélyit, ami alabástrom bőréhez tökéletesen passzoló árnyalatban ragyogott. A wow-faktorról a csillogó, színátmenetes gyöngysorok sokasága gondoskodott, amik bordóba hajló színe gyönyörűen emelte ki alakját, egyúttal sötét hajához is remekül illett.  

Timothée Chalamet

Timothee Chalamet a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Ernesto Ruscio/Getty Images)

Timothee Chalamet a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Ernesto Ruscio/Getty Images)

Timothée Chalamet a Bones and All premierjén gondoskodott róla, hogy minden szem rátapadjon, hisz Haider Ackermann kreációja minden volt, csak nem szokványos. A vörös, halter nyakú, a hátát szabadon hagyó overál szépen illik a trendbe, miszerint hollywood fiatal félistenei a klasszikus felosztás szerint nőies részletekkel tűzdelt ruhákba bújnak, ezzel is bontogatva a társadalmilag elvárt férfi-női szerepek által épített falakat, erősítve a kísérletezéstől sem félő, önkifejező látásmódot. Chalamet szettje ebből a szempontból az utolsó öltésig hozta az elvártat, a színész pedig láthatóan élte a stílust. 

Taylor Russell

Taylor Russell a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Elisabetta A. Villa/Getty Images)

Taylor Russell a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Elisabetta A. Villa/Getty Images)

A Bones and All női főszereplője, Taylor Russell ruhája sem maradt el látványban Chalamet választásától, a színésznő egy smaragdzöld Balenciaga ruhát viselt, ami elölről Christóbal Balenciaga néhai estélyi ruháit juttathatja az eszünkbe, hátulról azonban látszódott, a ruha valójában egy trükkös miniruha, amit elöl pajzsként egészít ki a gyönyörű anyagrengeteg.

Palvin Barbara

Palvin Barbara a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó Ernesto Ruscio/Getty Images)

Palvin Barbara a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó Ernesto Ruscio/Getty Images)

Palvin Barbara az Armani divatháztól választotta ezt a rövid ujjú, alakkövető estélyit, melynek flitterekkel kirakott anyaga fantasztikusan szórta a fényt ezerfelé. A ruha az Armani Privé 2019-es couture kollekciójának egy darabja, amit a nyakékként funkcionáló ezüst-piros díszítés csak még különlegesebbé tesz.

Cate Blanchett

Cate Blanchett a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

Cate Blanchett a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

A Schiaparelli divatháznak köszönheti az avantgárd, virágdíszes overálját a színésznő, melynek színes virágait mintha úgy ültették volna a ruha dekoltázsába. Filmje, a Tár premierjén láthattuk rajta a ruhát, mely csodásan hangsúlyozta karcsú derekát.

Tessa Thompson

Tessa Thompson a 79. Velencei Filmfesztiválon (fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Tessa Thompson a 79. Velencei Filmfesztiválon (fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Tessa Thompsonnak álomszép ruhákat válogattak össze a filmfesztiválra, melyek közül kiemelkedett ez az almazöld Marc Jacobs darab, aminek színe is meglepő választás volt, a puffos, flitteres felsőrész és uszály pedig csak fokozta a látványt. Bár a fotón nem látszik, a ruhához egy jó húszcentis talpú platform cipőt kapott a színésznő.

Julianne Moore

Julianne Moore a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images for Netflix)

Julianne Moore a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images for Netflix)

Ezt a flitteres hímzésű ruhacsodát a Valentino divatház készítette a színésznő számára, ami picit olyan, mintha Florence Pugh fentebb bemutatott ruhájának “felnőttesebb” változata lenne. Julianne Moore-on mindenesetre gyönyörűen állt a ruha, aminek minden négyzetcentije igazi műalkotás volt.

Jodie Turner-Smith

Végül következzen a 79. Velencei Filmfesztivál egyértelműen best dressed sztárja, Jodie Turner-Smith, és számos estélyi ruhája közül három, melyekre elég csak ránézni, hogy megértsük, miért ő lett a legjobban öltözött híresség a filmünnepen. Stílusban, kialakításban is változatos kreációkat viselt, minden alkalomra más-más divatháztól választott ruhát, melyek közül kiemelkedett az év minden divatszínét magán viselő Christopher John Rogers estélyi,…

Jodie Turner-Smith a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Victor Boyko/amfAR/Getty Images for amfAR)

Jodie Turner-Smith a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Victor Boyko/amfAR/Getty Images for amfAR)

egy Balmain kreáció, mely farmerből készült a jeles alkalomra,…

Jodie Turner-Smith a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Jodie Turner-Smith a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

és ez a személyre szabott Harbison ruha, a klasszikus és modern, az örök és a trendi végtelenül tökéletes elegye.

Jodie Turner-Smith a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Rocco Spaziani/Archivio Spaziani/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Jodie Turner-Smith a 79. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Rocco Spaziani/Archivio Spaziani/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top