nlc.hu
Trend

A száraz sampon helyes használata

Lehet, hogy eddig rosszul használtad a száraz sampont

Így teheted még látványosabbá a szárazsamponnal elérhető eredményt!

Vannak rohanós napok, amikor a hajmosás tényleg nem fér bele az időnkbe és persze olyanok is, amikor egész egyszerűen nem tudjuk rávenni magunkat… Az ilyen napok megmentője a száraz sampon. Persze csak akkor, ha helyesen alkalmazzuk, máskülönben akár még ronthat is a helyzeten.

A száraz sampon használatának két alapvető szabálya van: az első, hogy felvitel után mindenképp hagyjuk néhány percig a hajtöveken, hogy fel tudja szívni a zsírt, és csak ezután kezdjük kifésülni a hajból. A második, hogy a fésülés legyen nagyon alapos, máskülönben a por látható marad, különösen a sötétebb árnyalatú hajban, ami jó eséllyel még hervasztóbb látványt eredményez, mintha nem is használtunk volna száraz sampont. 

Száraz sampon

Fotó: Getty Images

A baki ugyanakkor kiküszöbölhető, sőt, a végeredmény még látványosabbá tehető azzal az egyszerű trükkel, melyet Tom Smith brit sztárfodrász mutatott be a TikTokon. Miután a száraz sampont felvittük a hajra és kivártuk a minimum 2 perces hatóidőt, kapjuk elő a hajszárítót, állítsuk a legalacsonyabb hőmérsékletre és kifésülés közben fújjuk át vele a tincseket! 

@tomsmithhd

Dry Shampoo Hack! This will change your life!

♬ original sound - Tom Smith

Ezzel a módszerrel sokkal alaposabban el tudjuk távolítani a száraz sampon apró szemcséit a hajunkból, mindemellett a frizuránk még némi extra volument is kap és majdnem úgy néz ki, mint egy „rendes” hajmosás után. Bár lehet, hogy így pár perccel tovább tart a folyamat, ennyit azonban mindenképp meg is ér.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top