nlc.hu
Trend

Hajhullást okozhat a száraz sampon?

Maximum ennyi napot húzhatsz ki száraz samponnal

A fodrász elmondta, mire kell odafigyelni a száraz sampon használatakor, ha nem szeretnénk, hogy károkat okozzon és elárulta azt is, maximum hány napot húzhatunk ki vele rendes hajmosás nélkül.

Okozhat hajhullást a száraz sampon? – tette fel több követője is a kérdést a TikTokon is népszerű, londoni mesterfodrásznak, Tom Smithnek.  

„A száraz sampon egy igazán okos termék, igaz? A részecskéi eljutnak a fejbőrig és felszívják a zsírt és a szennyeződéseket a hogy a haj tisztának tűnjön – kezdte a témában készült videójában a szakember. – A legtöbben a száraz sampont a hajtövekre permetezik és ott hagyják. Ez  eltömődéseket okozhat a fejbőrön, ami megakadályozhatja, hogy megfelelően növekedhessenek a hajszálak.”

A fodrász arra figyelmeztet: ha nem távolítjuk el a hajunkból alaposan a száraz sampont még hajmosáskor sem, csúnya lerakódások keletkezhetnek a fejbőrön, ami komoly problémákat okozhat.

Tom Smith

Tom Smith (Screenshot:TikTok)

Tanácsa, hogy egy hétnél hosszabb ideig semmiképp se hagyatkozzunk kizárólag a száraz samponra rendes hajmosás helyett. Ha pedig használtunk száraz sampont, akkor hajmosáskor legyünk még alaposabbak, ne csak simán samponozzunk, de az ujjbegyünkkel gyengéden radírozzuk is át a fejbőrt, hogy egészen biztosan teljesen eltávolítsuk az estleges lerakódott szárazsampon-maradványokat. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top