nlc.hu
Trend

Gundel Takács Gábor a Géniusz második évadáról

Gundel Takács Gábor: „Nagyon sok emberben él még az igény a tudásra, a műveltségre”

Idén már felkészültebb, céltudatosabb játékosok jelentkeztek a műsorba.

Vasárnap este kezdődik az ATV Géniusz című műsorának második évada. Gundel Takács Gábor tapasztalt kvízmesterként vezette a műsort, de azért voltak olyan játékosok, akik őt is meglepték. Az nlc-nek beszélt többek között arról, hogy milyen volt visszatérni a stúdióba, szükség van-e szerinte tudásalapú vetélkedőkre, illetve milyen típusú játékosok jelentkeztek idén a műsorba.

Gundel Takács Gábor

Fotó: ATV Géniusz

„Amikor az ember először csinál egy tévéműsort, ízlelgeti, tanulja, hogy működik, hol vannak a dramaturgiailag fontos pillanatok, hol kell pörgetni vagy éppen lassítani a játékot. Most már sokkal könnyebben ment, mint az első évad forgatása alatt, hiszen volt benne tapasztalatom. Ebben az évadban is nagyon sokféle habitusú, egyéniségű, tudású versenyző érkezett, akikkel valamilyen módon kapcsolatot kell teremteni, ráadásul úgy, hogy jól is érezzék magukat a játék közben” – kezdte Gundel Takács Gábor, aki eleinte bizonytalan volt azzal kapcsolatban, hogy manapság van-e még szüksége az országnak egy ilyen vetélkedőre, de bebizonyosodott, hogy alaptalan volt a félelme.

A tapasztalatok, a visszajelzések és a kiemelkedő nézettségi adatok alapján abszolút szükség van rá. Tavaly ősszel került képernyőre az első széria, nyáron pedig ismételte a csatorna és akkor is sokan rátaláltak, többekre az újdonság erejével hatott. Amikor tavaly tavasszal az ATV vezérigazgatójával, Németh S. Szilárddal és a műsor producerével, Wisinger Jánossal elkezdtünk beszélni a tudásalapú kvízről, kicsit aggódtam, hogy milyen műveltségi állapotban vannak az emberek, lesznek-e erős versenyzők, de szerencsére beigazolódott, hogy feleslegesen aggódtam, hiszen igen is, nagyon sok emberben él még az igény a tudásra, a műveltségre.

Gundel Takács Gábor sokat készül az adásokra. „Az a dolgom, hogy előre átnézzem a kérdéseket, amire nem tudom a választ, annak utána olvasok, felkészülök. Ez számomra nagyon fontos, hiszen nem zavarhatom össze a játékost azzal, hogy én magam sem tudom a választ a kérdésre. Néhány kolléga felvétel közben látja először a kérdést, de én nem így dolgozom” – mondja.

A műsorvezető elárulta, idén már céltudatosabb játékosok érkeztek, hiszen nagyjából tudták, hogy mire számíthatnak. „Taktikailag felkészültebbek voltak, ismerték már a játékot. Voltak olyan versenyzők, akik még sosem vettek részt ilyen műsorokban korábban, de az első évad alapján világossá vált számukra, hogy milyen tudásra van szükség ehhez a játékhoz, így bátran jelentkeztek. Érdekesség egyébként, hogy az első évad dr. Kovács Attila játékával ért véget, mi pedig akkor úgy váltunk el egymástól, hogy ha lesz második széria, akkor vele folytatjuk, ez pedig pontosan így történt. Így azokat is várjuk a képernyők elé, akik nagyon szurkoltak neki, hiszen a 6. párbajtól folytatódik a játéka.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top