nlc.hu
Trend

Úgy fújták rá a ruhát Bella Hadidra a Coperni divatbemutatóján

Bella Hadid egy szál tangában írt divattörténelmet

Több szempontból is meghatározó volt a pillanat, amikor Bella Hadid körül megjelentek a festékszórós férfiak a Coperni divatbemutatóján.

Még pár óra hátra van a Párizsi Divathétből, így bármi megtörténhet, ám az biztos, hogy a Coperni divatház performansza, aminek keretében festékszóró pisztollyal fújták rá a ruhát Bella Hadid testére a Coperni divatbemutatóján, örök emlék maradt.

Nem véletlenül ez most a legfrissebb buzz, ami bejárja a divat világát, hisz a műsor sokak számára elevenítette fel Alexander McQueen 1999 tavaszi/nyári kollekciójának divatbemutatóját, amikor a kifutón két ipari robot fújta rá élő egyenesben a színt egy modell által viselt ruhára. Akkoriban korszakalkotónak számított a tett, most, 23 évvel később pedig szintén jövőbe mutató, ahogy egy komplett öltözéket vittek fel gondosan rétegezve Bella Hadidra.

Bella Hadid a Coperni divatbemutatóján.

Bella Hadid a Coperni divatbemutatóján (Fotó: profimedia)

Pedig a különleges anyag egyáltalán nem újdonság, feltalálója, Manel Torres már 2013-ban bemutatta a pamut- és műszálak keverékéből előállított folyadékot, ami kifújva, a levegővel érintkezve villámgyorsan megszárad és ruhaként viselhető réteget alkot a bőrön. A feltaláló szerint nyári és téli öltözék gyártására is alkalmas a technológia, minden csak attól függ, milyen vastagságban visszük fel az anyagot. Az így elkészített ruhákat többször is felvehetjük, sőt tisztíthatók is, majd ha meguntuk, feloldhatók, hogy egy új fazon képében ismét magunkra fújhassuk.

Ezt a ruhaalkotási módszert alkalmazták a Coperni 2023 tavaszi/nyári kollekciójának divatbemutatóján, eredményül pedig egy fehér, ejtett vállú midi ruha készült el, szó szerint méretre alakítva. 

Bella Hadid a divatshow után így írt Instagram posztjában az eseményről: „Egyik ember sem fontosabb a rá következőnél. Csak közösen hozhatjuk létre a varázslatot … Teljes szívemből köszönöm …. Még mindig csak keresem a szavakat.” A modell nemrégiben még amiatt aggódott, hogy több munkáját is elvesztette, miután kiállt Palesztina mellett, ám a párizsi eseményeket látva úgy tűnik, megnyugodhat, egyelőre még nem taszították le a legnépszerűbb modelleknek járó piedesztálról.  

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top