nlc.hu
Trend

Ilyen csodás frizurával született ez a kisbaba

Imádják ezt a kisbabát a hatalmas és megzabolázhatatlan hajáért – videó

Az égnek álló haja miatt megállítják őket az utcán. A kis csöppség "frizuráját" gyakran hasonlítják Elvis Presley ikonikus frizurájához.

A 21 éves Kiaya Leach anyuka el sem hitte, amikor 12 hetes kislánya, Hallie, hatalmas, fekete hajjal született. Nem véletlen, hogy a kislányt gyakran hasonlítják a rock and roll legendához, Elvis Presley-hez, mivel a haja természetes módon alakult Elvis-szerű frizurává.

Az egyedülálló anyuka ugyanis kitart amellett, hogy gyermeke hajának “saját akarata” van, és nem lehet megszelídíteni, ezért inkább elfogadja olyannak, amilyen. Testvére, a hároméves Hunter, csak “Hulk”-nak hívja a kistesót, szerinte ugyanis a bozontos haja a kedvenc szuperhősére emlékezteti.

Elivs hajú kisgyerek

Fotó: YouTube

„Mindent megtettünk, hogy megpróbáljuk lelapítani és kifésülni, de azt csinál, amit akar” – mesélte az anyuka a Metro-nak, hozzátéve: „Már nem próbálom formázni, és hagyom, hogy tegye a dolgát”

Mint mondja, hiába mossa, fésüli és formázza a baba haját, a tincsek mindig újra kiegyenesednek és az ég felé merednek. De nincs is ezzel semmi baj, a kis Hallie így aranyos.

A kisfiúnak lehet, hogy fésülhetetlen haj szindrómában szenved, amitől extrém finomságú és érzékenységű a haj, és saját életet él, megzabolázhatatlan. A szakemberek szerint 100 ilyen esetet ismernek a világon.

Az üveggyapot hajként is emlegetett állapotot három gén, név szerint a PADI3, a TGM vagy a TCHH mutáció okozzák. Ezek a gének a hajszálak kialakulásában részt vevő fehérjéket szabályozzák. A szindróma általában 3 hónapos és 12 éves kor között jelentkezik és felnőtt korra mérséklődhet vagy akár teljesen el is tűnhet, ám előfordul olyan is, hogy valakinek egész életében megmarad. A szindróma lehetséges esetéről először 1912-ben számolt be a szakirodalom, de végül csak 1973-ban kapott nevet. Valószínűsíthetően a Nobel-díjas tudós, Albert Einstein is fésülhetetlen haj szindrómának köszönhette ikonikus hajkoronáját.

Fotó: YouTube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top