nlc.hu
Trend

Nem hagyják békén a trollok a fél lábú új-zélandi modellt

Nem hiszik el egy új-zélandi modellnek, hogy hiányzik a lába

A fiatal nőt trollok vádolják azzal, hogy digitálisan manipuláltak a fotói.
Cherie Louise új-zélandi modell.

Bizarr és minden szempontból kellemetlen helyzetbe került egy fiatal, új-zélandi modell. A 30 éves Cherie Louise-nál hatéves korában csontrákot diagnosztizáltak, mely miatt amputálni kellett a bal lábát és a medencéjének egy részét is. A  nagy rizikóval járó műtét sikeres volt és a fiatal nő szerencsére meggyógyult, ráadásul minden nehézség ellenére sikeres modellkarriert épített magának az elmúlt években. Trollok azonban rendszeresen rátalálnak és azzal gyanúsítják meg, testi fogyatékosságáról hazudik azért, hogy minél nagyobb figyelmet kapjon. Szerintük Cherie Louise hiányzó lába nem egyéb, mint egy Photoshoppal elért szemfényvesztés, és ez aligha meglepő módon, a fiatal nőt igencsak megviseli – számolt be a Metro.co.uk.

Cherie Louise 16 éves korában döntötte el, hogy modell lesz, miután megismerte Mama Cax munkásságát. Mama Cax (aki Cacsmy Brutusként látta meg a napvilágot) egy haiti-amerikai származású modell és jogvédő volt, akit 14 éves korában – hasonlóan Cherie Lousie-hez – rákkal diagnosztizálták és jobb lábát el is vesztette a betegség miatt. Modellként Mama Cax számos világmárkának dolgozott, a Teen Vogue címlaplánya volt és elnyerte többek közt a Glamour Woman of the Year díjat is. Munkásságával számos esetben állt ki a színes bőrű nők jogaiért, és szót emelt azért is, hogy a divat területén a testi fogyatékkal élő nők is kaphassanak szerepet.

Cherie Louise modell karrier reményében először Ausztráliába költözött, majd rövid időn belül szerződtette az amerikai Other People’s Children nevű ügynökség, így a fiatal nő áttette a székhelyét Los Angelesbe, ahol nemrég szerepelt a Los Angeles-i Divathéten és modellkedett már Kim Kardashian SKIMS márkájának is.

A fiatal nő szerint a divatszakmában a legnagyobb nehézség számára, hogy megszokja a beosztásának hektikusságát és lekösse magát olyankor, amikor hosszú időn keresztül nincsen munka.

Az Outspoken című podcastben (mely itt hallgatható meg) a fiatal nő nemrég arról beszélt, nagyon rosszul éli meg, hogy sokszor az emberek nyíltan kérdezik őt amputációjáról úgy, hogy egyébként egyáltalán nem kíváncsiak rá, mint emberre. Teljes idegenek sétálnak oda hozzá és kérdezik meg rendszeresen például, hogy tud-e egyáltalán szeretkezni vagy kocsit vezetni.

Cherie Louise létrehozott egy profilt magának  a Patreon oldalon, ahol támogatóival rendszeresen oszt meg részleteket életével, hétköznapjaival kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top