nlc.hu
Trend

Négyszeresen amputálták, de ez nem állította meg

Négyszeresen amputálták, ennek ellenére profi sportoló vált belőle

Mindössze 10 hónapos volt, amikor 3 százalék esélyt adtak a túlélésére. Négyszeresen amputálták, ennek ellenére mégis profi sportoló lett.

Dayton Webber 1998-ban született, azonban mindössze 10 hónapos volt mikor streptococcus tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála. A prognózis nem kecsegtetett sok jóval, ezért az orvosok mindössze 3 százalék esélyt adtak neki a túlélésre.

Annak érdekében, hogy megmentsék az életét és megelőzzék a fertőzés terjedését, mindkét karját és lábát amputálták. A sok kórházban töltött hónap után azonban Dayton babzsákdobáló lett. Az Amerikai Babzsákdobáló Liga történetében ő az első négyszeresen amputált játékos. 

A pontos dobásairól megjelent videó nemrég vírusként terjedt el az interneten, illetve az ESPN Sport Center Top 10 című műsorában is helyet kapott – írja a My Modern Met.

A Milwaukee-i versenyen rögzített felvételen négy dobást végez el egymás után. Nem csak a pályán ejtette ámulatba a közönséget, ugyanis táncmozdulataival mindenki szívébe belopta magát a férfi. 

Úgy érzem, ha sportolhatok akkor megmutathatom az embereknek, hogy mire vagyok képes. Úgy érzem bármire képes vagyok, amit csak a fejembe veszek

– árulta el a Washington Postnak. 

Dayton Webber

Dayton Webber (Fotó: Instagram/daytonwebber)

A férfi ugyan nemrég került a rivaldafénybe, már hétéves korában is aktívan sportolt. Kipróbálta magát a birkózás világában és négy évvel később már dobogós helyezésekkel tért haza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top