nlc.hu
Aktuális

Biztosítási pénzért amputáltatta a lábait

Szárazjégben áztatta a lábát 10 órán át, hogy pénzt kapjon a biztosítótól

Társával komoly összeget akart bezsebelni állítólagos fagyási sérülésekért.

Biztosítási csalással vádolnak két tajvani egyetemistát, mondván fagyási sérüléseket színleltek – amelyek végül kétszeres amputációhoz vezettek –, hogy felvehessék a biztosítási összeget. A rendőrség szerint Chang összejátszott egy volt középiskolai barátjával, Liaoval, együtt agyalták ki a bűncselekményt.

Az ügyészeknek bemutatott bizonyítékokból kiderült, hogy Chang legalább öt különböző biztosítóval kötött magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosításokat. Januárban egyik éjjel Tajpejbe motoroztak, hogy úgy tűnjön, a hideg időjárás miatt egyikük fagyási sérüléseket szenvedett. Valójában Chang saját magának okozta a sérüléseket, még pedig egy vödör szárazjéggel.

A két egyetemista átszámítva mintegy 460 millió forint biztosítási összeget remélt a csalásukkal, de ehhez legalább egyiküknek nehéz döntést kellett hoznia. Chang beleegyezett, hogy feláldozza mindkét lábát a remélt összeg több mint a feléért, mintegy 280 millió forintért. Több mint 10 órán át áztatnia kellett a lábát egy vödörnyi szárazjégben, miközben barátja egy székhez kötözze, hogy elviselje a komoly fájdalmakat.

szárazjég

Szárazjéggel okozott magának fagyási sérüléseket – Forrás: odditycentral.com via: tajvani rendőrség honlapja

Miután ezt bevállalta, az egyetemistát kórházba kellett szállítani, ám az orvosok már nem tudták megmenteni a lábait, mindkettőt amputálni kellett a térd alatt. A műtét után Chang azonnal benyújtotta a biztosítási igényt. Az egyik biztosító egyből fizetett neki, 2 és fél millió forint ütötte e markát, a többi biztosító azonban úgy döntött, kivizsgálják az esetet. A biztosítótársaságok ugyanis gyanúsnak találták szokatlanul rövid idő telt el a biztosítás megkötése és a fagyási sérüléses eset között. Volt olyan biztosítótársaság is, amely még a hatóságoknak is jelentette a gyanús esetet, így indult el a nyomozás Changék ügyében. A nyomozás során az ügyészek megállapították, hogy az egyetemistának szokatlanul szimmetrikus fagyási sérülései voltak, amelyekből hiányzik a cipője vagy a zoknija lenyomata. A rendőrség pedig a házkutatás során a biztosítási és egészségügyi dokumentum mellett egy hungarocell dobozt is talált, amelyben a szárazjeget tárolták az egyetemisták.

Kiderült, hogy Liao komoly pénzügyi problémákkal küzdött, mert nagyot bukott kriptovalutával, ezért meggyőzte Changet, hogy csatlakozzon a tervéhez busás haszon reményében.

Most mindkettőjüket csalással vádolják, sőt Liaot a barátjának okozott, súlyos sérülései miatt is megvádolták.

Ez az eset ismét azt bizonyítja, hogy egyesek bármit megtesznek a pénzért. Korábban már írtunk egy lebénult férfiről, aki azért fizetett valakinek, hogy biztosítási csalás céljából levágja a lábát, de balesetnek tűnjön. Ám arra is volt példa, hogy egy szlovák nőnek körfűrésszel vágta le a karját a barátja a biztosítási összeg miatt, egy vietnami nő pedig azért fizetett valakinek, hogy – ugyancsak biztosítási csalás miatt – levágja a kezét és a lábát. Sőt pár éve Magyarországon is előfordult már ilyen eset, akkor egy férfi különböző biztosítások megszerzése érdekében vonattal vágatta le a lábát. Előtte több magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosítási szerződést kötött különböző biztosítótársaságoknál azért, hogy „önmagának egy későbbi időpontban sérülést okozva a biztosítási összegeket felvehesse”. A csaló egy vidéki vasútállomáson az indító jelzés után szándékosan bemászott egy éppen induló vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, így az induló vonat kerekei átmentek a lábain, amelyek olyan súlyosan roncsolódtak, hogy térdtől lefelé amputálni kellett. A vádlott jelentette a káreseményt a biztosítóknak, amelyek többségének egyből szemet szúrt az eset, és csalás gyanúja miatt nem fizettek. A bűncselekménnyel veszélyeztetett kárérték csaknem 600 millió forint volt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top