nlc.hu
Trend

Sokan kiadtak Lionell Messi öltözékén

Valami nem stimmelt a Leo Messire terített palásttal

Egy tradicionális uralkodói ruhadarabot terítettek rá, de sokak szerint nem kellett volna.
A világbajnok argentín csapat Lionel Messivel

A tegnap véget ért labdarúgó-világbajnokság záróünnepségén Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje adott arany szegélyű, átlátszó fekete palástot Lionel Messire.

Ahogy az az RTL cikkében olvasható, a BBC szakértőinek egyszerűen nem fért a fejébe, miért került erre sor. Lineker szerint egy „varázslatos pillanatot” rontottak el ezzel, és egyenesen szégyennek nevezte, hogy eltakarták az aranylábú Messi argentin mezét. Zabaleta is csak helyeselni tudott: „Ezt meg miért? Nincs rá magyarázat…”

Musztafa Baig, az exeteri egyetem iszlám tanszékének tanára szerint azonban nincs ok a fennakadásra: elmondta, hogy a Messire terített bist egy tradicionális hosszú ing, palást, amit leginkább uralkodók viselnek, de a vőlegények is ilyenbe bújnak az esküvőjükön. 

„A bist hordása valójában csak néhány kiválasztott ember kiváltsága, és Messit megtisztelték akkor, amikor a vállára tették” – tette még hozzá. 

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top