nlc.hu
Otthon

Messi óriási portréja az argentin kukoricaföldeken

Messi óriási portréja jelent meg az argentin kukoricaföldeken

Egy különleges vetési technikával jelenítették meg a gazdák a futballsztár arcképét.
Az argentin Lionel Messi, miután 11-esbõl megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Hollandia-Argentína mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én

Több mint húsz argentin gazda Lionel Messi gigantikus portréját „rajzolta meg” a kukoricaföldjeiken, hogy így tisztelegjenek a világhírű futballista előtt, aki nemrégiben világbajnokságot nyert az argentin válogatottal.

A gazdák különleges módon, a modern mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket kihasználva jelenítették meg a labdarúgó képmását. Carlos Faricelli mezőgazdasági mérnök készített egy kódot, amelyeket a vetőgépekhez lehetett használni. A gép a megadott paraméterek szerint változtatja a négyzetméterenként elszórt vetőmag mennyiségét, így valahol sűrűbb, máshol pedig ritkább lesz a kukoriaültetvény, ennek köszönhetően kirajzolódik Messi portréja:

„Mindez akkor válik láthatóvá, amikor a kukorica nő, és készül egy légi felvétel. Ahol a növények közelebb vannak egymáshoz, és a föld kevésbé látható, ott intenzívebb a zöldfelület, mint ahol kevesebb kukorica van. Így jön létre ez a különleges mezőgazdasági művészet” – magyarázta Faricelli.

A mérnök szabadon hozzáférhetővé tette a kódot a gazdálkodók számára, így bárki „ültethetett” Messi-portrét a földjén. Végül több mint húsz gazda csatlakozott a különleges kezdeményezéshez, így az ország több pontján is „kinőtt Messi a földből”. 

Hasonló, madártávlatból látható különlegesség az a japán erdő, ahol kör alakban nőnek a fák egy 50 éves kísérlet miatt.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top