nlc.hu
Trend

2022 leg-leg-leg ruhái a vörös szőnyegről

Billie Eilishtól Katalin hercegnéig – 2022 legszebb ruhái a vörös szőnyegről

A Covid-korlátozások évei után idén visszatértek a vörös szőnyeges események és velük együtt a sztárok lenyűgöző ruhái is. Íme, a 10 szerintünk legpazarabb kreáció a 2022-es gálákról, fesztiválokról, premierekről!

Lupita Nyong’o

Az Oscar-gálára eleven aranyszobornak öltözni csak akkor érdemes, ha valaki úgy csinálja, mint Lupita Nyong’o. A hiperstílusos színésznő a Prada divatháztól választotta ezt a leopárdmintás, csupa flitter esélyit, amivel  az idei Oscar ruhaversenyét szerintünk simán nyerte, de az éves listán is itt a helye. 

Lupita Nyong'o az Oscar-gálán

Lupita Nyong’o az Oscar-gálán (Fotó: David Livingston/Getty Images)

St. Vincent

Anne Erin Clark, vagyis ahogy a világ ismeri, St. Vincent a Gucci tavaszi Love Parade kollekciójából való, rózsás árnyalatú, áttetsző, flitteres, fodros estélyijében érkezett a Grammy-gálára. Az énekesnő az outfitben maga volt a két lábon járó, bohém glamúr. Tökéletes példa arra, amikor egy ruha tűpontosan passzol viselőjének karakteréhez.

St. Vincent a Grammy-gálán

St. Vincent a Grammy-gálán (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images for The Recording Academy)

Billie Eilish

A 2022-es MET-gála dress code-ja a gilded glamour volt, mely az úgynevezett Gilded Age-re, vagyis az amerikai történelem nagyjából 1870-től 1900-ig tartó, aranykorként emlegetett időszakára utalt. Billie Eilish fűzős selyemruhája hitelesen tükrözte a korszak stílusát, mintha egyenesen John Singer Sargent Madame Paul Poirson portréja című, 1885-ös festménye elevenedett volna meg. A Gucci kreáció mindemellett a jelenkor trendjeire is reflektált, hiszen teljes egészében újrahasznosított anyagokból készült. 

Billie Eilish a MET-gálán

Billie Eilish a MET-gálán (Fotó: John Shearer/Getty Images)

Blake Lively

Blake Lively MET-gálás szettjét New York klasszikus épületei inspirálták: a Atelier Versace estélyi alapját adó mídert az Empire State Building, a fejdíszt és az uszályt pedig a Szabadság-szobor. A színésznő csípőjén díszelgő gigamasni pedig látványos meglepetést rejtett, amikor ugyanis a múzeum lépcsőjén kicsomagolták, a rózsaarany szoknyából egy pompázatos jégkék uszály omlott ki.

Anne Hathaway

Anne Hathaway a cannes-i filmfezstiválon, az Armageddon Time cím film premierjén jelent meg ebben letisztult vonalú, hófehér Giorgio Armani kreációban, mely mintha csak a Neveletlen hercegnőben viselt fehér ruhája felnőtt verziója lett volna. 

Anne Hathaway a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway a cannes-i filmfesztiválon (Fotó: Gisela Schober/Getty Images)

Jodie Turner-Smith

Jodie Turner-Smith idén több olyan öltözéket is viselt a vörös szőnyegen, melyek erre a listára kívánkoznának. Mind közül végül ezt a sellő fazonú, egyedileg készült Balmain kreációt választottuk, az estélyi ruhák esetében szokatlan anyaghasználat és a minden négyzetcentiméterében eredeti szabás okán. A színésznő az öltözéket a Bones And All című film premierjén viselte a Velencei Filmfesztiválon.

Jodie Turner-Smith a Velencei Filmfesztiválon

Jodie Turner-Smith a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Ernesto Ruscio/Getty Images)

Elle Fanning

A filmes díjátadókon általában véve is népszerűek, idén pedig különösen nagyot mentek a Hollywood aranykorát idéző öltözékek. Ezek közül a pedig a legeslegnagyobb kedvencünk Elle Fanning fekete-rózsaszín, uszályos estélyije volt az Emmy-gáláról. A ruhát nem valamelyik neves divatháztól rendelte, hanem Sharon Long, a Nagy Katalin – A kezdetek című sorozat jelmeztervezője alkotta meg a számára, stílusos módon azé a produkcióé, melyért a színésznőt Emmy-díjra jelölték.

Elle Fanning az Emmy-gálán

Elle Fanning az Emmy-gálán (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy új filmje, a The Menu londoni premierjére érkezett ebben az aszimmetrikus, kobaltkék latex összeállításban, mely az Alexander McQueen divatház kollekciójából való. A szett tökéletesen illett a színésznő alkatához, hófehér bőrszínéhez és nem elhanyagolható módon egyedi kisugárzásához is. 

Anya Taylor-Joy a The Menu londoni premierjén

Anya Taylor-Joy a The Menu londoni premierjén (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Christina Ricci

Christina Ricci a Netflix Wednesday-sorozatának novemberi bemutatóján viselte ezt a pókhálós Rodarte estélyit, az amerikai divatház 2020-as őszi-téli kollekciójából. A gót stílusú szett mondhatni magától értetődő választás volt a produkció premierjére, azonban ha egészében és részleteiben is alaposabban megcsodáljuk a ruhát, egyértelmű, hogy itt a helye a listán.

Christina Ricci a Wednesday premierjén

Christina Ricci a Wednesday premierjén (Fotó: Gregg DeGuire/WireImage)

Katalin hercegné

Katalin hercegné és Vilmos herceg tengerentúli látogatásuk egyik programjaként december 2-án részt vettek a Bostonban megrendezett Earthshot-gálán. A díjat a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő munkáért ítélik oda, ennek szellemében pedig az esemény dress code-ja is a környezettudatosság volt. A hercegné éppen ezért nem egy vásárolt, hanem egy dizájnerruhák kölcsönzésével foglalkozó cégtől bérelt estélyiben jelent meg a díjátadón. De még milyenben! A Solace London kreáció egyszerre volt szofisztikált, ám a vállakat szabadon hagyó, testre simuló szabás okán mégis merész választás, mely zöld árnyalatával is a könyezet védelmének fontosságára utalt.

Katalin hercegné és Vilmos herceg az Earthshot gálán

Katalin hercegné és Vilmos herceg az Earthshot gálán (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top