nlc.hu
Trend

Sztárok latex ruhákban

Szadomazo-sikk: ezek minden idők legrosszabb latex ruhái a vörös szőnyegen

Jobb lett volna, ha meghagyják őket a hálószobába...
Kim és Khloe Kardashian

Néhány évtizeddel ezelőttig a latexet kizárólag a fülledt erotikával és a fétisekkel azonosították, ma már azonban megszokott helye van a kifutókon és a sztárok gardróbjában. A kényelmetlen külsejű, fényes anyag története azonban jóval régebbre nyúlik vissza: közel 200 éve indult hódító útra az öreg kontinensen, amikor egy angol botanikus hazacsempészte a gumifát Brazíliából. 

A britek hamar rájöttek, hogy a latex kiválóan alkalmas orvosi és katonai védőruházatnak; a gazdag polgári és arisztokrata réteg körében pedig kisebb szenzációt okozott a Mackintosh esőkabát 1824-es piacra dobása. A különleges anyag sikere nem maradt el: egyre többen fedezték fel, hogy a puha gumi nem csak divattörténeti szempontból izgalmas. A latex szerelmesei az esőkabát után szabadon a „macking” kifejezést használták az anyag tapintása során érzett erotikus hevületre.

Még saját fétisszervezetet is kapott

A latex őrület olyannyira elterjedt, hogy az 1920-as években a London Life című folyóirat is írt róla. Végül a rajongók összeültek és megalapították a The Mackintosh Society-t, Anglia egyik első modern fétisszervezetét. Azonban ahogy egyre szélesebb körben ismert lett a latex erotikus célú felhasználása, úgy vált egyre inkább tabuvá a hétköznapi emberek szemében. A második világháború után a társadalmi konzervativizmus hulláma rejtőzködésre kényszerítette a fetisisztákat és legközelebb csak a hatvanas-hetvenes években került újra köztudatba az anyag. A latex ekkor hamar a divattervezők kedvencévé vált és a népszerűsége ma is töretlen.

Ezeket a ruhákat azonban tudni kell viselni: jól kombinálva amolyan statement piece, vagyis a szett éke lehet, de egy balul elsült összeállításban borzasztóan fog festeni. Az igazság az, hogy a vörös szőnyegen sajnos az utóbbiból van több – összegyűjtöttük azokat sztár szetteket, amik láttán akaratlanul is azt kívántuk, hogy bárcsak a latex örökre a fétisklub sötét sarkában maradt volna.

Julia Fox
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top