Idén nem lesz divatosabb Anna Wintour bubifrizurájánál

M. N. | 2023. Március 11.
A határozottságot és magabiztosságot sugárzó power bob az év legtrendibb bubifrizurája.

A bubifrizura egy évszázaddal ezelőtt a lázadás jelképeként vonult be a divatba, majd azóta időről időre visszatért a legtrendibb hajviseletek közé. Jelenleg már sokadik virágkorát éli, szezonról szezonra annyi változik, hogy épp melyik változata számít a legfelkapottabbnak. 2023 tavaszán pedig ez a változat az úgynevezett power bob, melyet nem más, mint az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour tett ikonikussá.

Anna Wintour (Fotó: Victor Boyko/Getty Images)

A bubi ezen változata egyforma hosszú nyírt, általában valamivel a fül alá, vagy a nyak középső-alsó harmadáig érő hajviselet, mely jellemzően középen elválasztva, frufruval vagy anélkül is hordható. Letisztultságot, határozottságot sugároz és fokozottan kiemeli az arckaraktert.

„A nő, aki ezt a frizurát viseli, karakán és erőteljes. Nem túl hosszúra és nem túl rövidre vágva, ez az a tökéletes köztes hossz, amely igazán magabiztos kisugárzást kölcsönöz a viselőjének” – magyarázta Gustav Fouche fodrász a Vogue magazinban. 

A már említett Anna Wintour évtizedek óta ragaszkodik ehhez a frizurához, ám rajta kívül számos világsztár hordott vagy hord jelenleg is ilyen hajat, többek között Kim Kardashian, Hailey Bieber, Selena Gomez, Bella Hadid, Rosamund Pike, Kerry Washington, vagy épp Kaia Gerber.

GettyImages-1008042810

Kim Kardashian (Fotó: RB/Bauer-Griffin/GC Images)

Hailey Bieber

Hailey Bieber (Fotó: Neil Mockford / Ricky Vigil M/GC Images)

Selena Gomez

Selena Gomez (Fotó: John Shearer/Getty Images)

Bella Hadid

Bella Hadid (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Kerry Washington

Kerry Washington (Fotó: Getty Images)

Kaia Gerber

Kaia Gerber (Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Rosamund Pike

Rosamund Pike (Fotó: Scott Kowalchyk/CBS via Getty Images)

Kiknek áll jól?

A bubifrizura ezen típusa lényegében bármilyen arcformához előnyös lehet, a titok abban rejlik, hogy a hosszát mindig a személy adottságainak függvényében kell megválasztani, attól függően, hogy az arccsont vagy az állkapocs vonalát akarjuk-e hangsúlyozni, illetve finomítani. A rövidebb, fül alatt végződő hossz tökéletes választás ovális vagy szív alakú archoz, mivel kiegyensúlyozza a keskeny állat. Teltebb vagy szögletesebb archoz viszont a hosszabb, áll alá érő verzió passzol.

A hajviselet jellegéből adódóan természetes egyenes hajból alakítható ki a legkönnyebben. A mindennapi karbantartása pedig nem különösebben bonyolult, egy hajvasaló segítségével néhány mozdulattal kisimíthatunk, illetve a helyére igazíthatunk minden tincset. 

Exit mobile version