nlc.hu
Trend

Bubifrizura trendek 2022-2023 ősz-tél

Boticellitől a palacknyakig – Ezek a szezon legtrendibb bubifrizurái

Ha mostanában készülsz bubufrizurát vágatni és amellett, hogy jól álljon, az is szempont, hogy az aktuális trendeknek is megfeleljen, ezekből válassz!

A bubifrizura örök divat, mely azonban szezonról szezonra más és más változatokban a legtrendibb. A 2022-2023 őszi-téli idényben a most következő verziói a legfelkapottabbak.

Botticelli bubi

Julia Garner

Julia Garner (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

A Botticelli bubit, ahogy az a nevéből is egyértelműen kiderül, a reneszánsz művész festményei ihlették. A fazont a könnyed, strukturálatlan hullámok jellemzik. A legtökéletesebben természetesen hullámos hajból alakítható ki, így azok számára lehet a legideálisabb választás, akik ilyen típusú hajjal rendelkeznek. 

Palacknyak bubi

Ella Purnell

Ella Purnell (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Critics Choice Association)

A palacknyak bubi a palack sziluettjét utánozza. Középen elválasztott, hosszabb frufruból indul és az arccsont vonalában szélesedik ki. Klasszikus, áll alá érő bubival is működik, de még látványosabb long bobbal, hiszen ez utóbbi esetben érvényesül igazán a palackra hajazó forma. Karakteres arccal rendelkezőknek a legelőnyösebb, hiszen lágyítja a vonásokat.

Szeletelt bubi

Lucy Hale

Lucy Hale (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for alice + olivia)

A szeletelt bubi elnevezés – bár kétségkívül némileg furán hangzik – a vágási technikára utal, mivel a hajvég ennél a frizuránál annyira határozott, letisztult, mintha egy huszáros mozdulattal, késsel nyisszantották volna. A haj elöl csak minimálisan hosszabb, mint hátul, esése markáns, az arcot A-vonalban keretezi. Kiváló választás lehet a vékony szálú, szögegyenes tincsekkel rendelkezőknek, hiszen a hajkoronát optikailag dúsabbnak, tömörebbnek mutatja.

Olasz bubi

Kaia Gerber

Kaia Gerber (Fotó: David Livingston/Getty Images)

Az olasz bubi a frizura nyakat szabadon hagyó, frufru nélküli változata, melynek karakterét a gazdag volumen és a vaskos, határozott hajvégek adják. Minimális rétegezés jellemzi, éppen csak annyi, ami ránzésre teltebbé, dúsabbá teszi a hajkoronát. Közép- vagy oldalválasztékkel is hordható, nem igényel szigorú formázást, semmiféle mesterkéltséget. Akkor a legmutatósabb, ha kissé felkelés utáni hatást kelt.

Pörgős bubi

Billie Eilish

Billie Eilish (Fotó: David Livingston/Getty Images )

A pörgős bubi az 1950-es évek sikkes hajviseleteit idézi. A frizura alapja itt egy minimum nyakközépig érő vagy annál hosszabb bubi, kifelé kunkorodó hajvégekkel. Frufrus és frufru nélküli változatban egyaránt viselhető. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top