nlc.hu
Trend

A power bob

Idén nem lesz divatosabb Anna Wintour bubifrizurájánál

A határozottságot és magabiztosságot sugárzó power bob az év legtrendibb bubifrizurája.

A bubifrizura egy évszázaddal ezelőtt a lázadás jelképeként vonult be a divatba, majd azóta időről időre visszatért a legtrendibb hajviseletek közé. Jelenleg már sokadik virágkorát éli, szezonról szezonra annyi változik, hogy épp melyik változata számít a legfelkapottabbnak. 2023 tavaszán pedig ez a változat az úgynevezett power bob, melyet nem más, mint az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour tett ikonikussá.

Anna Wintour power bob frizurája

Anna Wintour (Fotó: Victor Boyko/Getty Images)

A bubi ezen változata egyforma hosszú nyírt, általában valamivel a fül alá, vagy a nyak középső-alsó harmadáig érő hajviselet, mely jellemzően középen elválasztva, frufruval vagy anélkül is hordható. Letisztultságot, határozottságot sugároz és fokozottan kiemeli az arckaraktert.

„A nő, aki ezt a frizurát viseli, karakán és erőteljes. Nem túl hosszúra és nem túl rövidre vágva, ez az a tökéletes köztes hossz, amely igazán magabiztos kisugárzást kölcsönöz a viselőjének” – magyarázta Gustav Fouche fodrász a Vogue magazinban. 

A már említett Anna Wintour évtizedek óta ragaszkodik ehhez a frizurához, ám rajta kívül számos világsztár hordott vagy hord jelenleg is ilyen hajat, többek között Kim Kardashian, Hailey Bieber, Selena Gomez, Bella Hadid, Rosamund Pike, Kerry Washington, vagy épp Kaia Gerber.

Kim Kardashian power bob frizurája
Megnézem
Összes kép (7)

Kiknek áll jól?

A bubifrizura ezen típusa lényegében bármilyen arcformához előnyös lehet, a titok abban rejlik, hogy a hosszát mindig a személy adottságainak függvényében kell megválasztani, attól függően, hogy az arccsont vagy az állkapocs vonalát akarjuk-e hangsúlyozni, illetve finomítani. A rövidebb, fül alatt végződő hossz tökéletes választás ovális vagy szív alakú archoz, mivel kiegyensúlyozza a keskeny állat. Teltebb vagy szögletesebb archoz viszont a hosszabb, áll alá érő verzió passzol.

A hajviselet jellegéből adódóan természetes egyenes hajból alakítható ki a legkönnyebben. A mindennapi karbantartása pedig nem különösebben bonyolult, egy hajvasaló segítségével néhány mozdulattal kisimíthatunk, illetve a helyére igazíthatunk minden tincset. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top