nlc.hu
Trend

Katalin megtörte II. Erzsébet íratlan szabályát

Katalin hercegné megszegett egy íratlan szabályt a húsvét vasárnapi misén

A hercegné egy olyan szokást tört meg, amit II. Erzsébet mindig betartott.

Katalin hercegné a visszafogott, de stílusos öltözködéséről híres: ezért lepett meg mindenkit, hogy a húsvét vasárnapi istentiszteletre az elegáns királykék ruhája mellett bíborvörös körmöket villantott – írta meg a Mirror.

Katalin körmei meglepték az angol közvéleményt

Katalin körmei meglepték az angol közvéleményt.
Fotó: Getty Images

Ahogy mi is beszámoltunk, a királyi családban a legapróbb részletekig meg van határozva, hogy mit (nem) illik viselni és bizony, ez alól a körmök sem kivételek. II. Erzsébet például a haláláig ugyanazt a lakkot viselte, mégpedig az Essie körömlakkmárka Ballett Slippers nevű árnyalatát: ez egy finom, nude szín, ami alig tér el az ember természetes körmétől.

A források szerint a többi magas rangú arisztokratával szemben is az volt az elvárása, hogy visszafogott, nude vagy rózsaszín árnyalatú lakkott viseljenek. Ez alól egyedül Diana volt kivétel, aki az íratlan szabályokra fittyet hányva gyakran festette élénkpirosra a körmét.

A szabály olyan szigorú volt, hogy még a híresen botrányos Meghan Markle is betartotta: bár a Harryvel való házassága előtt előszeretettel viselt sötét lakott, a frigy után eltűntek a kezéről a színek. A királynő életében egyedül Eugénia hercegnő mert lázadni, akit többször kaptak le színes és mintás manikürrel: II. Erzsébet gyémántjubileumára például angol zászlós körmöket csináltatott, de volt, hogy egy karácsonyi vacsorán rénszarvasos lakkal jelent meg.

Most viszont úgy tűnik, hogy a szabály a múlté; ez – szerintünk – nem is baj, Katalin ugyanis remekül festett a kék ruhában bíborvörös körmökkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top