Kristálycsillártól a rubin mellbimbóig – A MET-gálák 10 legelvetemültebb öltözéke

M. N. | 2023. Április 30.
A MET-gálán valóban kitűnni a tömegből? Ezeknek a sztároknak, így vagy úgy, de összejött.

A MET-gála, vagyis a New York-i Metropolitan Múzeum éves gálája kiállításmegnyitó, jótékonysági esemény és egyben az év legpuccosabb jelmezbálja is, ahol – az aktuális dress code-tól függően vagy akár attól teljesen függetlenül is – mondhatni alap az extravagáns öltözék. Éppen ezért azoknak, akik igazán ki akarnak tűnni a tömegből, különösen bevállalósnak kell lenniük. Hogy az idei rendezvényen ez kiknek sikerül, azt hétfő éjszaka megtudjuk. Addig is azonban idézzük fel a legelvetemültebb outfiteket az elmúlt évek MET-gáláiról!

Rihanna

Rihanna minden alkalommal alaposan kitesz magáért, ha megjelenik a MET-gálán, a 2015-ös öltözékét azonban nehéz lesz valaha is felülmúlnia. Guo Pei kínai tervező két év munkájával készítette el a kreációt, melyet tojássárgájához, pizzához, sőt a Óz, a csodák csodája sárga útjához is hasonlítottak. (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Beyoncé

Beyoncé a 2016-os gálán viselte ezt a Givenchy kreációt, mely nemes egyszerűséggel kotonruhaként vonult be a divattörténelembe. Nem különösebben szorul magyarázatra, hogy miért. (Fotó: Jamie McCarthy/FilmMagic)

Helen Lasichanh

A 2017-es gála Rei Kawakubo, a Comme des Garçons divatház alapítójának munkássága előtt tisztelgett. Pharrell Williams neje, Helen Lasichanh pedig annyira komolyan vette ezt a tisztelgést, hogy még a karjai szabad mozgatásáról is lemondott egy estére azért, hogy a japán divattervező eme kreációját viselhesse. (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Sarah Jessica Parker

A 2018-as gála témája a divat és a katolikus szimbolika kapcsolata volt. Sarah Jessica Parker ennek szellemében két lábon járó ereklyetartóként érkezett az eseményre. (Fotó: Frazer Harrison/FilmMagic)

Billy Porter

Billy Porter egyiptomi istenségnek öltözött a 2019-es gálára és hogy egészen biztosan ne maradjon észrevétlen, négy félmeztelen férfival cipeltette be magát a vörös szőnyegre. Majd széttárta a szárnyait és ragyogott. (Fotó: John Shearer/Getty Images for THR)

Katy Perry

Katy Perry a 2019-es rendezvényen kristálycsillárnak öltözve jelent meg. Még világított is, ahogyan az egy valamirevaló csillártól elvárható. (Fotó: Taylor Hill/FilmMagic)

Cardi B

35 ember, 2000 munkaóra, nagyjából harmincezer toll, 3 méteres átmérűjű uszály és 44-karátos rubinkövek a mellbimbókon – ezek voltak Cardi B 2019-es, gigantikus vörösvérsejtre emlékezetető outfitjének paraméterei. (Fotó: Neilson Barnard/Getty Images)

Kim Petras

Kim Petras gyerekkora óta lovagol, a Collina Strada márka pedig ebbéli szenvedélyét jelenítette meg a hipergiccses, lófejes-lófarkas outfitben, melyet a 2021-es gálán viselt. (Fotó: Kevin Mazur/MG21/Getty Images For The Met Museum/Vogue)

Fredrik Robertsson

Fredrik Robertsson svéd influencert és kreatív igazgatót Jared Letoval tévesztették össze a 2022-es eseményen. Mi tagadás, az Oscar-díjas színészből is simán kinéztük volna, hogy magára ölti ezt a futurisztikus tarajos sül jelmezt, mely Iris van Herpen alkotása volt. (Fotó: Kevin Mazur/MG22/Getty Images for The Met Museum/Vogue )

Kim Kardashian

Kim Kardashiannek is akadt néhány emlékezetes, sőt kifejezetten hírhedtté vált MET-gálás outfitje. 2021-ben épp önmaga árnyékának öltözött be. (Fotó: John Shearer/WireImage)

Exit mobile version