nlc.hu
Trend

MET-gála 2021

Marilyn Eilish és a sziluett Kardashian – a 2021-es MET-gála leg-leg-leg ruhái

Egy év kihagyás és további fél év halasztás után visszatért a MET-gála. De még hogy! Ruhamustra.

Tavaly a pandémia miatt lefújták, idén pedig a szokásos időpontról, azaz május első hétfőjéről szeptemberre halasztották a divatvilág legpuccosabb jelmezbálját, a MET-gálát. A korábbi években megszokott, konkrétabb tematikákhoz képest – 2019-ben a camp stílus, 2018-ban a katolikus motívumok a divatban, 2017-ben Rei Kawakubo munkássága – az idei dress code a nagyságrendekkel tágabban értelmezhető amerikai divat volt. Ennek szellemében pedig ami elszabadulhatott a vörös szőnyegen, az bizony el is szabadult…

Feketeség

Kim Kardashian

Kim Kardashian (Fotó: John Shearer/WireImage)

Kim Kardashian testének ezúttal a szó szoros értelmében véve egyetlen centimétere sem maradt fedetlenül, ugyanis – az arcát is beleértve – teljes testet borító, fekete, uszályos szettben érkezett a gálára, ráadásul egy ugyanilyen módon rejtőzködő, Kanye Westnek tűnő személy társaságában. A kísérője azonban a látszat ellenére nem válófélben lévő férje, hanem a Balenciaga kreatív igazgatója és egyben az outfitek tervezője, Demna Gvasalia volt. Az öltözékeket ugyanakkor egyértelműen és bevallottan Kanye West ihlette, ugyanis a rapper az elmúlt időszakban hasonló szettekben népszerűsítette legújabb, Donda című albumát, illetve maga Kardashian is több alkalommal mutatkozott ezekben a hetekben bondage stílusú öltözékekben, többek között a szóban forgó nagylemez egyik promóciós eseményén is. 

Rihanna

Rihanna (Fotó: Taylor Hill/WireImage)

Az elmúlt évek MET-gáláin még erős mezőnyben is rendszerint Rihanna viselte a legextrémebb öltözékeket, gondoljunk csak a miniszoknyás pápa szettre vagy épp a tükörtojás ruhára, így kellőképpen nagy várakozás előzte meg, idén vajon mivel rukkol elő. 2021-ben azonban a korábban tapasztaltakhoz képest kimondottan visszafogottan, egy fekete, oversize kabátruhában és a hozzá illő sapkában érkezett – a vörös szőnyeges felvonulás legvégén. Az öltözéket egyébként szintén Demna Gvasalia tervezte és voltaképpen alig takart kevesebbet, mint a saját és Kardashian ruhája.

Dekoltált-sliccelt

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez (Fotó: Theo Wargo/Getty Images)

Az amerikai divatról Ralph Laurennek némileg közhelyes módon a vadnyugat ugrott be, ennek szellemében öltöztette köldökig dekoltált, ágyékig sliccelt cowgirlnek Jennifer Lopezt.

Megan Fox

Megan Fox (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Lopez öltözéke azonban máris szofisztikáltnak tűnik, ha vetünk egy pillantást Megan Fox Bettie Page-ihlette, bordakosárig sliccelt, tűzpiros Dundas estélyijére. 

A pucérruhás különítmény

Kendall Jenner

Kendall Jenner (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue )

A pucérruhák viselésének Cher 1974-es Bob Mackie-szettje óta megvannak a maga hagyományai a MET-gálán, ahogy a Kardashian-Jenner famíliában is. A klán az eseménytől távol maradó, vagy épp 3-dimenziós árnyékként jelenlévő tagjai helyett, illetve képviseletében ezúttal Kendall Jenner öltött pucérruhát. A kreáció egyébként Audrey Hepburn a My Fair Lady című filmben viselt ikonikus estélyijének „meztelenített” verziója volt. 

Zoë Kravitz

Zoë Kravitz (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue )

Zoë Kravitz testét egy csillogó kövekkel kirakott Yves Saint Laurent háló és a hozzá illő csillámtanga takarta alig-alig.

Irina Shayk

Irina Shayk (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue )

A „kategóriát” azonban ezúttal Irina Shayk nyerte a színpompás, hímzett virágokkal felturbózott Jeremy Scott pucérestélyiben, mely a fedetlen testfelületeken felül némi bohém eredetiséget is fel tudott mutatni. 

Üzenetek

Cara Delevingne

Cara Delevingne (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Több résztvevő is társadalmi-politikai üzeneteket közvetítő öltözékben vonult fel az eseményen. Így tett Cara Delevingne is, aki a patriarchátus ellen állt ki golyóálló mellényt imitáló felsőrészével.

Carolyn B. Maloney

Carolyn B. Maloney (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Carolyn B. Maloney  kongresszusi képviselő a nők számára egyenlő jogokat biztosító ERA (Equal Rights Amendment, azaz Egyenlő Jogok Kiegészítési Javaslat) ratifikációjáért demonstrált, igen egyértelműen.

Alexandria Ocasio-Cortez

Alexandria Ocasio-Cortez (Fotó: Kevin Mazur/MG21/Getty Images For The Met Museum/Vogue)

Alexandria Ocasio-Cortez kongresszusi képviselő pedig a gazdagok megadóztatásáért emelt szót.

Sajátos eklektika

Naomi Osaka

Naomi Osaka (Fotó: Kevin Mazur/MG21/Getty Images For The Met Museum/Vogue)

Ha valahol, akkor a MET-gálán valóban van helye az extremitásoknak és az eklektikának, más kérdés, hogy ez több vagy inkább kevesebb sikerrel nyilvánul-e meg egy-egy öltözéken. Naomi Osaka szettjén a teniszezőnő haiti és japán gyökereit szándékoztak megjeleníteni a Louis Vuitton tervezői, a végeredmény azonban sokkal inkább groteszk lett, mint stílusos vagy tiszteletteljes.

Kim Petras

Kim Petras (Fotó: Kevin Mazur/MG21/Getty Images For The Met Museum/Vogue)

A gálán első alkalommal részt vevő Kim Petras gyerekkora óta lovagol, a Collina Strada márka pedig ebbéli szenvedélyét jelenítette meg a hipergiccses, lófejes-lófarkas outfiten. Bár egy patacipő talán hiányzott az összképből, az egészen biztos, hogy a német énekesnő öltözéke ezennel bevonult minden idők legbevállalósabb elsőbálozó szettjei közé. Még MET-gálás viszonylatban is.

Drámakirálynők

Simone Biles

Simone Biles (Fotó: John Shearer/WireImage)

A gála legsúlyosabb ruháját – már ami a kilókban kifejezhető tömeget illeti – Simone Biles vállalta be. A szoknyarész – melyre 100 ember mintegy 6650 munkaóra alatt, kézzel varrta fel az összesen több mint 5100 méter hosszúságú Swarovski-kristály láncokat – 40 kilót nyomott, így a viselése önmagában is felfogható sportteljesítményként, ami az olimpiai bajnok tornásznő esetében voltaképpen stílszerű is volt.

Iman

Iman (Fotó: John Shearer/WireImage)

A barokk stílust a riói karneváli táncosnők jelmezeinek jellegzetes jegyeivel ötvözte Harris Reed egész estét betöltő kreációja, melyben Iman tündökölt arany dívaként. Prezentálva, hogy milyen outfitek miatt is érdemes még megrendezni egyáltalán ezt az eseményt.

Billie Eilish

Billie Eilish (Fotó: Kevin Mazur/MG21/Getty Images For The Met Museum/Vogue)

MET-gála sokkstafétáját azonban idén kétségkívül Billie Eilish vette át annak előző birtokosától, Rihannától. A 19 éves énekesnő, aki ezidáig szinte kizárólag nadrágos és/vagy oversize szettekben mutatkozott a nyilvánosság előtt, ezúttal életnagyságú Marilyn Monroe Barbie-nak öltözött. A légiesen glamúros, barackrózsaszín Oscar de la Renta estélyiben, illetve a Monroe inspirálta frizurával és sminkben jóformán felismerhetetlenebb volt, mint az önmaga sziluettjének öltözött Kim Kardashian.

Vörös szőnyeg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top