nlc.hu
Trend

Mintás ruhák divatja 2023

6 minta, ami mindent visz idén nyáron

A nyár a legjobb alkalom arra, hogy mintás ruhákat viselj. És hogy milyeneket? Azonnal mutatjuk.

A mintás holmik főszezonja kétségkívül a nyár. Ha máskor esetleg ódzkodnál is a viselésüktől, most itt az ideje, hogy ezt félretedd. Egy-egy mintás ruha ugyanis akár önmagában vagy egyszerű alapdarabokkal kombinálva is öltöztet és még a legnagyobb kánikulában is stílusos megjelenést biztosít. Íme 2023 nyarának legdivatosabb printjei!

Művészi

Művészi printek

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Az év legizgalmasabb trendje minták terén a művészeti print. Bár az irányzat egy ideje már jelen van a divat fősodrában, azonban ezen a nyáron különösképp nagy kedvenc. Ismert vagy akár kevésbé ismert, klasszikus vagy kortárs festmények is megjelenhetnek a ruhákon, akár teli printként, akár pólómintaként. Ezek a kreációk annyira látványosak, hogy nem igényelnek további cifrázást, ugyanakkor, ha épp ahhoz van kedved, kísérőként simán elbírnak egy-egy hangsúlyosabb kiegészítőt is, amennyiben az jellegében, színében harmonizál a mintával.

Művészi printek
Megnézem
Összes kép (6)

Elmosódó vonalak

Elmosódó minták

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Valahol a művészi printek és az Y2K irányzat közös halmazán helyezkedik el a szezon másik igen markáns trendje, az elmosódó minta. Az összefolyó vízfestékre vagy épp felhőkre hajazó, de még a batikolt jellegű printek is mennek most. Ezek kombinálásakor arra figyelj, hogy az outfit további elemei inkább egyszínűek legyenek, a minta valamelyik árnyalatával megegyező tónusban. 

Elmosódó minták
Megnézem
Összes kép (6)

Leopárd

Leopárdminta

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Az állatminták közül több szezon óta a leopárdminta a legfelkapottabb és ez nem változott idén nyáron sem. A print apró, közepes és oversize méretben is, mindenféle ruhadarabon divatos, azonban kizárólag a valódit imitáló, barna-bézs-fekete színvilágban, a fantázia árnyalatok jelenleg felejtősek.

Leopárdminta
Megnézem
Összes kép (6)

Romantikus virágok

Virágminták

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A virágminta általában véve már nem csak a tavaszi-nyári idényben, de egész évben trendi, szezonról szezonra azonban változik, hogy épp milyen verziója a legmenőbb. 2023 nyarán a romantikus, akár kissé tapéta – vagy, ahogy tetszik, ágynemű – jellegű virágminták mennek a legnagyobbat, kékes, rózsás, valamint natúr árnyalatokban. A print pedig még trendibb akkor, ha azon a virágok mellett még madarak is megjelennek. A virágmintás darabok viselhetők hagyományosabb módon, tehát sikkes, feminin darabokkal kombinálva, de basic vagy akár sportos elemekkel is bátran párosíthatók. 

Virágminták
Megnézem
Összes kép (6)

Trópusi

Trópusi minták

Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images

A nyári szezon mindenkori klasszikusának számítanak a trópusi printek, és nincs ez másként ebben az évben sem. Idén ezen az irányzaton belül is az egzotikus levélminták kapják a legnagyobb hangsúlyt, zöldes és kékes árnyalatokban. Overallokon és ingruhákon különösképp nagy favorit jelenleg ez a print.

Trópusi minták
Megnézem
Összes kép (6)

 

Majolika

Majolika minta

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A mediterrán hangulatú majolika minták is ott vannak a legnépszerűbb printek között 2023-ban. Ez a stílus egyértelműen kék-fehér színvilágban dívik, elsősorban légies anyagú, bő szabású szabású darabokon. Total lookként, vagyis egészruhák, overallok, illetve összeillő szettek formájában a leghatásosabb, de hibátlanul kombinálható fehér holmikkal vagy kék farmerral is. 

Majolika minta
Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top