nlc.hu
Trend

Szemüvegbe épített e-book olvasó

Jön a szemüvegben viselhető e-book olvasó!

Szemmel azért még nem fogsz tudni lapozni...

Innovatív e-book olvasót készül piacra dobni egy amerikai cég. A Sol egy VR-headsethez némileg hasonló e-book olvasó, melyet úgy viselhetünk, akár szemüveget. A mindössze 100 gramm súlyú kütyüt a lehető legkényelmesebb olvasási élmény érdekében hozták létre.

A Sol egy pár 1,3 hüvelykes, oldalról megvilágított E Ink kijelzővel rendelkezik, amelyek mindegyike 65 536 pixel megjelenítésére képes. A készülékbe dioptria-beállítás is be van építve, így a szemüvegesek vagy kontaktlencsét viselők további látáskorrekció nélkül is használhatják. Egyik fő előnye, hogy állítólag minden külső vizuális zavaró tényezőt kizár, így az olvasó az e-bookra koncentrálhat.

A Sol

A Sol (Forrás: solreader.com)

Az e-könyv lapjai sötét háttérre vetíti ki, és az olvasás élménye a gyártó szerint hasonló ahhoz, mintha egy valódi könyv lapjait nézegetnénk. Lapozni azonban nem szemmel, hanem egy távirányítóhoz hasonló eszköz gombjaival lehet.

A Sol Reader beépített akkumulátorral rendelkezik, amely egyetlen töltéssel körülbelül 30 óra olvasási időt biztosít, ami a hagyományos e-book olvasókhoz képest nem tűnik soknak. A tárolókapacitása 64 MB, de vezeték nélkül csatlakozik egy mobilalkalmazáshoz, mely lehetővé teszi az e-könyvek külső tárolását.

A készülék majdani áráról még nincsenek információk, ám az érdeklődők már feliratkozhatnak a várólistára.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top