nlc.hu
Trend

Frizuratippek 50 év feletti nőknek

A legjobb frizuratippek 50 feletti nőknek

Egy bizonyos kor betöltésével a hajtincsek és szerkezetük megváltozik. A haj hajlamosabb lesz a lelapulásra, a töredezésre, az elvékonyodásra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bizonyos törődés után ne lehetnének kifejezetten jó állapotban.

Sokan 50 éves koruk betöltésével elkezdenek azon gondolkodni, hogy már nem viselhetnek fiatalos frizurákat. Pedig ez egyáltalán nincs így! Először is mindenki olyan hajat viseljen, ami önmagának a legjobban tetszik. Másodszor pedig a „régebb óta fiataloknak” is ugyanolyan jól áll a legtöbb frizura, mint a rövid ideje fiatalabbaknak. Összeszedtünk néhány ötletet, amit bátran viselhetsz ebben a korban is.

Bubi

A bubifrizura igazából a legtöbb embernek jól áll. Se nem túl rövid, se nem túl hosszú, hordhatjuk egyenesen, hullámosan, de akár göndören is – tehát lényegében ez a hajviselet egy igazi középút. Nagy előnye, hogy nem kell vele sokat törődni ahhoz, hogy úgy álljon, ahogy kell. Kényelmes és egyben minden alkalomhoz megfelelő.

Pixie

Ha eleged van a hosszú fürtökből, akkor ideje rövidre váltani! Erre a lehető legjobb megoldás, ha pixie-re vágatod a hajad. Sokkal kevesebb gond és baj lesz vele, mint a lehetetlen hosszú hajjal. Bár többször kell megmosni, de a szárítás és a hajformázás csak pár percet vesz igénybe reggelente. És a legjobb benne, hogy akár többféle hajviseletet létre lehet hozni belőle különböző fésülési módszerekkel.

Rövid, kisfiús frizura

Bármilyen hihetetlen, de a nagyon rövidre vágott, szinte már kisfiús frizura nagyon jól tud állni az 50 feletti nőknek. Kiemeli az arcot, a szemet, illetve megemeli az arccsontot. Emlékezzünk rá, hogy a legtöbb amerikai filmben az 50 éves kor körüli színésznőknek mind ilyen stílusú hajuk van, és mennyire jól mutat rajtuk. Gyors és egyszerű a mosás-szárítás-hajformázás, csak néhány percbe telik mindig.

Egy 50 év körüli nő, aki rövid frizurát visel, beszélget egy másik felnőtt nővel.

A rövid haj a legtöbb nőnek jól áll, érdemes belevágni! Fotó: Getty Images

Réteges hajvágás

Mivel ebben a korban hajunk elkezd lelapulni, és lehetetlen feldúsítani, ezért ideális megoldás lehet a problémára, rétegesen vágatjuk le hajunkat. A változatos rétegek nemcsak fiatalítanak, de adnak egy ívet és hullámot mind az összhatásnak, mind magának az arcnak. Hanyagoljuk a túl egyenes, fejre lapuló frizurákat, inkább törekedjünk az oroszlános kinézet felé.

Ősz színű frizurák

Sokan úgy vélik, hogy ősz színű hajukkal még idősebbnek tűnhetnek, de ez nincs így. A megfelelően táplált ősz tincsek akár fiatalíthatnak is rajtunk, miközben kiemelik arcformánkat. Ha követjük a mostani amerikai sztárokat, akkor láthatjuk, hogy ők nem takargatják ősz tincseiket, hanem bátrak felvállalják azokat. De fontos, hogy odafigyeljünk hajunk táplálására, használjunk hidratáló olajokat és pakolásokat.

Plusz tanács: Érdemes az eredetinél pár árnyalattal világosabb színt választani a festésnél, hogy hajszínünk kiemelje arcszínünket, és ne tűnjön fakóbbnak. Érdemes a szélsőséges viseleteket mellőzni. Kerüljük a túl rövid vagy a túl hosszú hajat és a túl világos vagy éppen a túl sötét színeket, és ápoljuk rendszeresen hajunkat.

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top