nlc.hu
Trend

A wrong shoe theory

Rossz cipőt viselni, nem kell félnetek, jó lesz

Egy új divatirányzat szerint a „rossz cipőnél” elképzelni sem lehet jobb választást, ha változatosan szeretnénk öltözködni...

Wrong shoe theory, azaz rossz cipő elmélet – így emlegetik az utóbbi időszakban felkapottá vált divatirányzatot, mely voltaképpen annyira nem is tekinthető újdonságnak. A „rossz” jelző ebben a vonatkozásban persze nem a cipő minőségére utal, hanem arra, hogy a lábbeli, elviekben legalábbis, nem passzol az öltözékhez. A koncepció szerint ugyanis bármilyen outfitet izgalmasabbá tehetünk, ha hozzá nem illő lábbelivel kombináljuk.

Az irányzat az elmúlt hónapokban kapott nevet és ment nagyot a közösségi médiában, valójában azonban hosszú ideje jelen van. A legnépszerűbb, legelterjedtebb viselési formája a sneaker, melyet gyakorlatilag bármilyen stílusú, akár elegáns öltözékekkel ér párosítani.

Tüllszoknya sportcipővel

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

„Az ügyfelekkel való munka, illetve a kedvenc hírességeink stílusának elemzése során rájöttem, hogy a megjelenést az teszi érdekessé és személyessé, ha olyan kiegészítőket adunk hozzá, amelyek kevésbé illenek a képbe, vagy nem passzolnak a szett többi részéhez” – magyarázta Allison Bornstein stylist a brit Vogue magazinnak. Hozzátette, mindebben az is jó, hogy a trend követéséhez nem kell feltétlenül új holmikat vásárolni, ehelyett elég, ha a gardróbunk már meglévő elemeit kombináljuk oly módon, ahogy korábban nem tettük volna. 

Így viseld!

És hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő rossz cipőt? Nos, a legegyszerűbb módszer, ha végiggondoljuk, milyen cipő illene az adott öltözékhez, majd azt, hogy az annak mi a stílusbeli ellentéte. Így aztán már meg is kapjuk, milyen lábbelivel „boríthatjuk” a leglátványosabb módon a megjelenést. 

Az alábbi galériában, inspiráció gyanánt, mutatunk néhány konkrét példát a rossz cipő elmélet stílusos alkalmazására. 

Cargo nadrág magassarkú szandállal
Megnézem
Összes kép (8)

via1, via2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top