nlc.hu
Trend

10 francia stílustipp 50 feletti nőknek

10 öltözködési tipp francia nőktől 50 felettieknek

Sokan, akik betöltötték az 50-et vagy már közelítenek felé, elkezdenek önbizalomhiányban szenvedni. Azt gondolják, hogy már nem néznek ki olyan jól, mint fiatal korukban. Pedig semmi ilyesmiről nincs szó, csupán annyi változott, hogy ők egy kicsit régebb óta fiatalok.

Egy középkorú nőnek is ugyanúgy megvan a varázsereje, hogy elbűvölje az őt körülvevő világot. Ezt a varázserőt viszont ápolni kell ás odafigyelni rá. Most megmutatjuk, hogy öltözködnek az 50 feletti francia nők. Ők a legnagyobb bizonyíték arra, hogy egy-két praktikával könnyen stíluskirálynőkké válhatnak a régebb óta fiatalok is. Az életkor csak egy szám, és ebben az esetben pont azt jelenti, hogy itt az ideje annak, hogy megmutassuk kifinomult és elegáns oldalunkat. Nem számít, hogy a világ mely táján élünk, a francia nők stílusa minden költségvetésben elérhető. De készüljünk a változásra, és arra, hogy esetleg néhány ruhánkat ki kell majd dobnunk, vagy mindenesetre feltenni őket a padlás leghátsó szekrényébe.

A francia öltözködés kulcsa az egyensúly, a visszafogottság, az ízlésesség és a kecsesség. Bár egy nő megjelenése az évek során változik, és jellemző, hogy sokan elveszítik a kinézetükbe vetett bizalmat. Ez az oka annak, hogy legtöbbjük a bő ingek és nadrágok felé veszik az irányt. De bármely életkorban lehet szép az ember, és a megfelelő ruhák viselésével továbbra is csodálatosan nézhet ki.

Ne gondold túl!

Egy 50. életévét betöltött francia nő sosem hord bonyolult vagy összevisszaságot tükröző ruhákat, mert ezektől idősebbnek tűnhet. A legjobb a sima, egyszerű darabok viselése, mint például egy fehér ing, fekete póló stb., csak ne legyen rajtuk sok minta és díszítés.

Viseld a kedvenc színeidet!

Az évek során bizonyára mindenki megtanulta már, hogy mely színek állnak neki jól, és melyek nem. A színek az egyik legjobb kifejezési mód, ami az öltözködést illeti. Bátran viseljünk olyan színeket, amiket szeretünk. Azonban kerüljük azokat, amelyek sápasztanak, vagy túlságosan hasonlítanak árnyalatukban a bőrünk színéhez.

A kiegészítők rendkívül fontosak

A kiegészítők érdekesebbé varázsolhatják a megjelenést, irányíthatjuk velük az emberek figyelmét, azaz elterelhetjük a nekünk kevésbé tetsző részekről a kíváncsi tekinteteket azokra, amelyekre mi is büszkék vagyunk. Ügyeljünk azonban arra, hogy a ruhához illő kiegészítőket válasszunk, ne térjenek el nagyon stílusukban!

Csak kevés smink

Egy kis korrektor, szempillaspirál és ajakbalzsam vagy szájfény – ennyi az egész smink. Nincs benne alapozó, feltűnő színű rúzs és hasonlók. Ezek a francia visszafogott stílus ellenségei. A smink olyan legyen, hogy meg se lehessen róla mondani, hogy rajta van az arcon – a cél a természetesség. A francia nők a matt sminkekre voksolnak, mert azok felszívják a felesleges olajat és csökkentik az arc fényességét.

Réteges öltözködés

Nem, nem arra gondolunk, hogy a póló fölé pulóvert kell vennünk. Hanem például kombináljunk egy hosszabb kialakítású ruhát egy rövidebb pulóverrel vagy a garbóra vegyünk fel inget. Legyen kicsit szeleburdi a megjelenés, de mégsem hanyag!

Egy középkorú nő épp kártyával vásárol egy boltba.

A legfontosabbak az alapdarabok. Szerezzük be őket minél hamarabb!

Frissítsd fel a ruhatárad!

A minőségre, és ne a mennyiségre fektessük a hangsúlyt! Felesleges három szekrényi ruhát tartanunk, ha úgysem viseljük a felét. A kulcs a megfelelő összeillesztés. Inkább vegyünk drágább alapdarabokat, amelyek biztosan megfelelő anyagúak és tartósak, mint, hogy vegyünk sok-sok rossz minőségű kavalkádos ruhát.

Alapdarabok, alapdarabok

Mint már többször említettük, az alapdarabok rendkívül fontosak. Ezek időtlenek, és bármilyen trend is érkezik, bátran lehet őket viselni, hiszen ők maguk sem követik a trendeket. Semleges színek, klasszikus szabások, egyszerű farmernadrágok – ezekre gondolunk.

Testalkathoz illő ruhák

Fontos, hogy odafigyeljünk a testalkatunk adta lehetőségekre, és igen, a hátrányokra is. Ha például alacsonyak vagyunk, akkor olyan nadrágot válasszunk, amellyel optikailag meghosszabíthatjuk lábainkat. Vagy, ha magasak vagyunk, akkor mindig figyeljünk arra, hogy kellően hosszú legyen ruhánk, nehogy olyasmi is kilátszódjon, amit nem szeretnénk.

Egy ruhadarab legyen más

Válasszunk ki egy ruhadarabot, ez lehet egy mintás blúz, egy felvágott szoknya, bármi, és építsük köré az egész outfitet. Ne viseljünk sok feltűnő darabot együtt, mert azzal rögtön megtörjük a visszafogottságot, és harsánynak fogunk tűnni!

Ne kövessük a trendeket!

Utoljára maradt az első és legfontosabb szabály a francia nők öltözködését illetően, hogy egyáltalán nem követik a trendeket. Ehelyett ruhatáruk leginkább alapdarabokból áll, és azok köré építik fel mindig az outfiteket. Ragaszkodjunk a klasszikus formákhoz, színekhez és mintákhoz, amelyek minden évszakban és alkalmon jól mutatnak!

Forrás: French Style, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top