nlc.hu
Trend

Hunter Boots gumicsizmacég adóssága

Hatalmas adósságot halmozott fel a híres divatcég

2018-ban még rekordmagasságú bevételt könyvelhettek, aztán jött a pandémia és vele együtt a szakadék széle, ami rengeteg alkalmazottat érint.
Hunter boots

Nehéz helyzetbe került a Hunter Boots, az Egyesült Királyság kedvenc gumicsizmáját gyártó cége. Az edinburgh-i székhelyű vállalat 100 millió fontos, azaz több mint 40 milliárd forintos adósságot halmozott fel.

A cég összeomlását és a kereslet csökkenését Amerika elhúzódó száraz időjárása, valamint a magas fuvarköltségek és a kínai gyár leállása okozta a Covid idején. A vevők azonban már azóta kritizálták a minőséget, hogy a cég 2008-ban Kínába költöztette a gyártósorát.

Az Egyesült Királyság egyetlen Hunter kiskereskedelmi üzlete Oxfordshire-ben bezárt. Úgy tudni, hogy 11 embert elbocsátottak, a fennmaradó 110 állás pedig veszélyben van, annak ellenére is, hogy a márkanevet és a szellemi tulajdont is felvásárolta az amerikai Authentic Brands Group cég, amely a Reebok és a Ted Baker tulajdonosa.

A Hunter Boots a királyi család egyik kedvelt márkája volt megalakulása óta, Diana hercegnő és Károly király is szívesen viselte a darabjaikat, de például Kate Moss is rajongója a csizmáiknak. Az Authentic Brands Group célja a márka globális erősítése a piacon, de kérdéses, hogy ilyen körülmények között sikerül-e ismét az élvonalba tornázni a gumicsizmákat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top