nlc.hu
Trend

Sminktrendek 2023 ősz-tél

Cicás tus és sötét szájkontúr – 7 sminktrend, ami mindent visz idén ősszel és télen

Klasszikusok és visszatérők, hétköznapokban is hordható és extravagánsabb irányzatok egyaránt vannak a 2023-2024-es őszi-téli szezon legmeghatározóbb sminktrendjei között. Ismerd meg őket!
Sminktrend a 90-es évekből

Minimál

A no makeup makeup, vagyis a smink nélkülinek látszó, mégis sminkelt arc hosszú ideje stabilan ott van a legnépszerűbb sminktrendek között és nem lesz ez másként a most induló szezonban sem. Az irányzaton belül is a teljesen minimál vonal érvényesül leginkább, melynek kulcsa a makulátlan, azonban még véletlenül sem maszkszerű alapozás, mely megáll önmagában, de némi diszkrét – matt hatású – pirosítás, árnyékolás is kerülhet rá. A pillák és a szemöldök legfeljebb neutrális tónusokat kap, az ajkakra pedig balzsam vagy teljesen natúr színű rúzs kerül. 

Sminktrendek 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Cicás vonalak

A cicás tusvonal a sminkdivat egyik mindenkori klasszikusa. Ebben a szezonban az alapverzió mellett kifejezetten divatos lesz hangsúlyosabb, akár extrém variációkban is, mint péládul a vastagabb, alul-felül húzott vagy oldalt túlhúzott változatok. Készülhet hagyományos módon tussal, de szemceruzával, szemhéjpúder segítségével is, a lényeg a cicás forma. Az ilyen karakteres szemsminkekhez általában világosabb, natúr vagy rózsás szájfestés passzol, ám a 2023-2024-es trendek értelmében akár gót stílusban, sötétre rúzsozott szájjal is viselhető.

Sminktrendek 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Földes tónusok

Az őszi-téli hónapok nagy favoritjai lesznek a földszínek, ezek belül is különösképp a barna összes árnyalata az egészen világostól a mélybarnáig. A földes tónusok megjelenhetnek a szemeken, szemöldökön, de az ajkakon és az orcákon is, önmagukban, de sötét-világos kombnációkban, matt és fényesebb textúrákkal egyaránt. Erről a palettáról készíthető el továbbá a nyári hónapokban felkapottá vált, de az előttünk álló idényben is velünk maradó latte makeup, vagyis a  bronzos-tejeskávés színvilágú smink is.

Sminktrendek 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Színes szemhéj

A színes szemhéjpúderek rendszerint inkább a tavaszi-nyári hónapokban aktuálisak, azonban ezúttal az őszi-téli szezonban is ott lesznek a legmeghatározóbb sminktrendek között. Mennek a a cukorkaszínek, de az intenzívebb árnyalatok is, különösképp a lilás, rózsaszínes, narancsos, illetve zöldes tónusok. 

Sminktrendek 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Metálfény

A metálos csillogás az egész szezonban, de különösképp az ünnepek környékén lesz trendi. Az arany és az ezüstfény egyaránt dívik, elsősorban szemhéjpúder formájában, de a metálos tónusok az arc többi részén is megjelenhetnek, így a szájon vagy épp az orcákon. Az ilyen típusú sminkek viselhetők szintén metálos fényű öltözékekkel, de tökéletesen alkalmasak arra is, hogy letisztultabb stílusú szetteket dobjunk fel velük.

Sminktrendek 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Extravagáns pillák

Bár kétségkívül nem a hétköznapok trendje lesz, alkalmi sminkek, partysminkek részeként bevállalhatók az extravagáns pillák, mely irányzat a kifutók egyik nagy kedvence volt az őszi-téli bemutatókon. Az extravagancia megmutatkozhat a műszempillák színeiben, de hosszában, formájában, elrendezésében is.  

Sminktrendek 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Sötét szájkontúr

A kilencvenes évek, illetve az ezredforduló könyéki időszak egyik legnépszerűbb – visszatekintve pedig az egyik legmegosztóbbnak tartott – sminktrendje volt a szupermodell ajak, vagyis világos(abb) rúzs-sötét szájkontúr kombináció. Nos, a tervezők úgy döntötték, ideje ezt az irányzatot így bő két évtized elteltével feléleszteni. Ami a színvilágot illeti, a jól ismert natúr vagy világosbarna alap-sötétbarna kontúr mellett a technika más színkombinációkban, péládul rózsaszín vagy vörös alappal is trendi lesz. Ha úgy döntesz, hogy viselnéd, arra azért figyelj, hogy a kontúrt, az ajkaid természetes vonalán, semmi esetre se azon kívül húzd meg, bármekkora is a kísértés, hogy ez utóbbit tedd!

Sminktrendek 2023-2024 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top