nlc.hu
Trend

Sminktrendek 2024

6 sminktrend, ami mindent visz 2024-ben

Új év, új sminktrendek! Lássuk, melyek lesznek a 2024-es esztendő legdivatosabb irányzatai a sminkek terén!
Sminktrend

Természetes bőr

2024-ben – végre – trendi lesz megmutatni az arcbőr természetes ragyogását és textúráját. A valószínűtlenül tökéletes, maszkszerű, magas fedésű, illetve mattító hatású alapozás, púderezés helyett a nagyon könnyed, akár csak színezett hidratálóval, BB-krémmel, vagy legfeljebb szérum alapozóval készült alapozás kerül előtérbe. Az aktuális sminktrendek értelmében nem kell elfednünk, sőt akár hangsúlyozhatjuk is a bőr natúr fényét, illetve olyan sajátosságait, mint a szeplők, anyajegyek. 

Sminktrendek 2024
Megnézem
Összes kép (3)

Hangsúlyos tusvonalak

A tusvonal sosem megy ki teljesen a divatból, azonban évről évre, szezonról szezonra változik, hogy épp milyen változatokban a legtrendibb. 2024-ben a feltűnő, hangsúlyos tusvonalak mennek leginkább, a klasszikus cicás vonal vastagabb, erőteljesebb, akár túlhúzott verzióitól kezdve a grafikus vonalakig. A fekete mellett divatosak lesznek a színes tusok is, akár olyan bevállalós árnyalatokban is, mint a piros. 

Sminktrendek 2024
Megnézem
Összes kép (3)

Kék 

A nyolcvanas évek nagy favoritja, a kék szemfesték időről időre visszatér a sminkdivat fősodrába. Ebben az évben is reneszánszát éli majd, mégpedig minden lehetséges kivitelben, a szempillaspiráltól kezdve a szemceruzán és a tuson át a szemhéjpúderig, valamint a legváltozatosabb árnyalatokban, a diszkrét pasztelltől az élénken át egészen a sötétebb, mélyebb tónusokig. Az a régimódi szabály pedig, mely szerint kék szemfestést csak világos szeműek viselhetnek, már jó ideje érvényét veszítette, tehát ha sötét szemszínnel rendelkezel, akkor is bátran sminkelhetsz kékkel.

Sminktrendek 2024
Megnézem
Összes kép (3)

Rózsás orcák

Az elmúlt néhány szezon sminkdivatjában a pirosító meglehetősen háttérbe szorult, funkcióját inkább a highligterek, illetve a bronzosítók töltötték be. 2024-ben azonban visszatér a klasszikus, rózsás arcpír, melyet akár intenzívebben is alkalmazhatunk az orcáinkon. Az irányzaton beül a legeslegtrendibb a porcelánbabák stílusát idéző arcpirosítás lesz. 

Sminktrendek 2024
Megnézem
Összes kép (3)

Ombre ajkak

A kilencvenes évek kedvence, és  visszatekintve az egyik legmegosztóbb irányzata, az ombre rúzsozás fokozatosan szivárgott vissza a mainstream sminkdivatba, idén pedig jó eséllyel már ez lesz a legdominánsabb szájsminktrend. A diszkrétebben átmenetes megoldásoktól kezdve a határozottabb sötét kontúrból induló variációkig – vagyis az úgynevezett szupermodell ajkakig – mindenféle kivitelben viselhetjük, színvilágban elsősorban nude, illetve barnás árnyalatokban. 

Sminktrendek 2024
Megnézem
Összes kép (3)

Nedves hatás

A sellő esztétikára épülő mermaidcore irányzat ebben az évben is velünk marad, a sminkdivatban is. A nedves hatású sminkek mindenféle változatban menők lesznek, legyen szó akár csak egy egyszerű, vizes tónusú szájfényről, szemhéjpúderről, vagy akár egy komplett, minden elemében nedves fényű arcfestéstől. Az ilyen típusú sminkek pedig a szintén nedves hatású, zselézett vagy hajfénylakkal befújt frizurák mellett érvényesülnek a leginkább. 

Sminktrendek 2024
Megnézem
Összes kép (3)

 

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top