nlc.hu
Trend

Tavaszi sminktrendek 2023

Színes tus és nyalókaszáj – Tavaszi sminktrendek 2023

A kilencvenes évek irányzatai ebben a szezonban a sminkdivatot is leuralják. Íme a 6 legmeghatározóbb trend!

Friss és matt

friss és matt smink

Friss és matt smink (Fotók: Getty images)

Évek óta a higlighterekkel felturbózott, üveg hatású alapozás uralta sminkdivatot, ebben azonban idén tavasztól változás következik: előtérbe kerülnek a mattabb textúrát adó alapozók, illetve visszatérőben vannak a púderek is. A divat az lesz, hogy a bőr minél természetesebb, ugyanakkor semmiképpen sem fényes hatást keltsen. A púderalapozók viszont inkább csak a 30 alatti korosztálynak fognak megfelelni, ugyanis kiemelik az apró ráncokat. Ezt úgy lehet elkerülni, ha csak a T-vonalban púderezünk, és ott is csak áttetsző púderrel.

Újra szájfény

Újra hódít a szájfény

Újra hódít a szájfény a kifutón (Fotók: Getty Images)

A kétezres évek eleje óta egyre inkább háttérbe szorult szájfény, azonban most a rúzs hosszú egyeduralma után újra domináns pozícióba kerül, méghozzá az akkorról ismert barnás szájkontúrral együtt. A technológia nem sok újat hozott, így egy új generációnak kell megtanulni együttélni azzal, hogy a haj a legkisebb szellő esetén is bele fog tapadni a szájfénybe. Ebben a trendben az a nagyszerű, hogy nem kell különösebben sokat költeni rá. A kifutókon láthattunk színtelen és színes szájfényeket is, az üzleteket pedig már ellepték az ajakdúsító variánsok.

Színes tusvonal

A neon és pasztell tusvonalak is divatosak

A neon és pasztell tusvonalak is divatosak (Fotó: Getty Images)

A 2022 tavasz-nyári divatbemutatókon neon és pasztellárnyalatokban is lehetett szemhéjtusokat látni, de a hordhatóság jegyében megmaradhatunk a klasszikus kék, barna, illetve bordó tusoknál. A feketéhez képest, akármilyen vékony a vonal, mindenképpen változatosabb hatást kelt a színes. A színes tusvonal másik előnye, amely igaz a szemceruzákra is, hogy sokkal kevésbé kicsinyíti a szemet, mint a fekete társa.

Nedves highlight

Nedves hatású highlighter

Nedves hatású highlighter (Fotók: Getty Images)

A szikrázó, ragyogó, arany, pezsgő és bronzos színű highlighterek után a trend a természetesebb irányba mutat. A kilencvenes években ajakbalzsamot, illetve vazelint használtak a sminkesek arra, hogy fényt adjanak az arc egyes pontjainak: idén ezt a hatást láttuk viszont a kifutókon és minden bizonnyal már kotyvasztják is nekünk a megfelelő termékeket, amelyekkel egész nap nedves hatást kelthet az arccsontunk.

Nyalókaszáj

Lollipop lipstick avagy nyalókaszáj smink

Lollipop lipstick avagy nyalókaszáj smink (Fotók: Getty Images)

Ha szeretnénk egy színt viselni a szánkon, de nem tudjuk teljesen elkötelezni magunkat mellette, akkor az úgynevezett nyalókaszáj sminket érdemes kipróbálni. Ennek lényege, hogy csak az ajkak belső részére kenjük a festéket, és onnan satírozzuk kifelé óvatosan. Így egy sötét árnyalatú rúzs sem kisebbíti a szájat, és valóban olyan hatást kelt, mintha egy gyümölcsbe haraptunk volna. Ha ezt groteszknek érezzük, szájkontúr rajzolásával enyhíthetjük az idegen hatást.

Grunge szemek

Grunge szemek a kifutón (1)

Grunge szemek a kifutón (Fotók: Getty Images)

Nem mindenkinek fontos vagy érdekes, hogy cool legyen, de akinek igen, az most trendi és cool lehet egyszerre a grunge-szemekkel. Az ilyen fajta szemfestésnek a sötét színek használata mellett annyi a lényege, hogy ne legyen túl tökéletes. Tehát nézzen ki úgy, mintha egy buli után a füstös szemsminkben aludtunk volna és másnap úgy indulnánk útnak. Nem baj, ha elfolyik, beül a redőkbe, vagy lepereg, így lesz kúl. Ilyen szemekhez csillám helyett vizes hatású szemhéjtoppert érdemes használni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top