nlc.hu
Trend

Tinderes cipőtolvaj garázdálkodik New Yorkban

Megvan a Tinder-csaló utódja, aki szívek helyett több százezret érő designercipőket lop

Ha azt hitted, hogy neked volt a leggázabb tinderes randid, tévedsz.

A tavalyi év egyik legsikeresebb dokumentumfilmje A Tinder-csaló volt, ami egy elképesztően ügyes izraeli szélhámos, Simon Leviev történetét mesélte el, aki különböző ürügyekre hivatkozva több százezer dollárt csalt ki gyanútlan, szerelemre éhes nőktől. Bár az ember azt hinné, hogy ennél szürreálisabb ügy nem nagyon történhet az online randizás világában, egy mostani eset bizonyítja, hogy a valóság felülmúl minden képzeletet.

Egy Lexus nevű, New Yorkban élő TikTok-felhasználó a videómegosztó felületén figyelmeztette nőtársait: vigyázzanak, mert a randiappokon egy Josh nevű fickó garázdálkodik, aki ugyan nem szédít hamis ígéretekkel, de egy együtt töltött éjszaka után lenyúlja a designercipődet.

Lexus videója vírusként terjedt a neten, a férfi pedig „Tabi tolvaj” néven híresült el, miután a lány lakásáról távozva magával vitt egy 1000 dolláros (360 ezer forintos) Maison Margiela tabi balerina cipőt (ha valaki nem lenne jártas divatipari szakszavakban, ez a lábujjaknál elvágott fazont jelent).

Tabi Mary Janes

Ezek a Maison Margiela cipők indították el a botrányt, jelenleg újonnan 945 euróba kerülnek
(Fotó: Net-a-Porter)

Jó randiból rémálom

A divattervezőként dolgozó Lexus a videóban elmesélte, hogyan találkozott először a tolvajjal. A fiatal nő saját bevallása szerint a manhattani Soho környéken sétálva szemezett egy jóképű férfivel, aki később ráírt a Tinderen azzal, hogy nem találkoztak-e az utcán. Lexus nem is tudta, hogy korábban matchelt Tinderen a helyes idegennel, de úgy volt vele, hogy ha már beszélnek, akkor ad neki egy esélyt. Ez később végzetes hibának bizonyult.

 

A pár néhány üzenetváltás után megegyezett abban, hogy este összefutnak és megisznak valamit. A randi jól sikerült, kiderült, hogy sok közös érdeklődési körük van – például a divat – így amikor Josh felajánlotta, hogy találkozzanak megint, Lexus azonnal igent mondott. Szó szót követett, a két fiatal pedig az este végén a lány lakásán kötött ki, ahol együtt töltötték az éjszakát. Reggel Josh indulás előtt felajánlotta, hogy megmutat Lexusnak egy jó Spotify lejátszási listát – mivel azonban az ő telefonjára nem volt letöltve az app, a lányét kérte el.

Lexus odaadta neki a mobilt, Josh egy darabig keresgélt rajta (legalábbis úgy tett), majd visszaadta azzal, hogy mégsem találja a lejátszási listát. A férfi ezután elindult, Lexus pedig leült dolgozni. Órák teltek el, majd egyszer csak a cipőállványára vándorolt a tekintete, ahol a legnagyobb megdöbbenésére a Maison Margiela cipőjének hűlt helyét látta.

„Ránézek a polcra és látom, hogy ott van a tabi csizmám. Ezekről még beszélgettünk is, ő is mondta, hogy venni akar egyet. Aztán vetettem egy pillantást a tabi balerina cipőkre. Szóval odanézek, és látom, hogy azok viszont eltűntek” – részletezte a videóban.

A lány először nem gondolt semmi rosszra, ám miután áttúrta az egész lakást, és még mindig nem akadt a cipő nyomaira, úgy döntött, hogy ráír Joshra, hátha ő emlékszik, hogy hova tette őket.

Ekkor jött a következő kellemetlen meglepetés: Lexus rájött, hogy a férfi nem Spotify lejátszási listát keresett a telefonján, hanem szépen kitörölt minden olyan adatot, amivel azonosítható lenne.

Josh nemcsak törölte magát Tinderről, hanem kipucolta a híváslistát is, nehogy a száma alapján megtalálják. A lánynak ekkor vált egyértelművé, hogy a cipő eltűnése sem lehetett véletlen. Lexus a végső elkeseredésében a TikTok népéhez fordult és azon kívül, hogy figyelmeztetett a tolvajra, megkérte a közönséget, hogy ha tudnak valamit Joshról, akkor osszák meg vele, mert szeretné visszakapni a cipőt.

Az internet népe tette a dolgát

A meglopott lány felhívására azonnal beindultak a TikTok önjelölt nyomozói, egy következő videóban pedig Lexus már arról számolt be, hogy megvan Josh Instagramja.

Bár az, hogy pontosan hogyan vitte el a cipőt, nem egyértelmű, Lexus egy másik videóban elmondta, hogy szerinte a cargo nadrágja alá rejthette el azt, miközben ő fogat mosott. Mint kiderült, a férfi a lopott cipőket a mit sem sejtő barátnőjének ajándékozta, aki az ügy kirobbanása után szakított a férfivel.

Végül Lexus és Josh egyességre jutottak: a férfi visszaadta a cipőket, és arra kérte a lányt, hogy szedje le a róla készült videókat. Az utolsó, cipővisszacserélős találkozóról még egy videó is készült, amit a tiktoker megosztott az oldalán.

@nextlevellexuss The procurement of the tabis. The chuckling and shrug is very 👹 #nycdating #tabigirl #tabigate #nyc ♬ original sound - Lex

A felvételen nem éppen úgy néz ki, mintha Josh annyira megbánta volna a dolgot, mosolyogva beszél és gesztikulál. Lexus a kommentekben elmondta, hogy állítólag nem ő az első, akit a férfi így meglopott és hogy azon gondolkozik. hogy távoltartási végzést kér ellene. A videókat pedig csak azért is fent hagyta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top