nlc.hu
Trend

Őszi ruhák 10 ezer forint alatt

Öltözz fel divatosan őszre 10 ezer forintból!

Megnéztük, milyen divatos ruhadarabokat, esetleg szetteket kaphatunk a fast fashion márkák boltjaiban idén ősszel a 10 ezer forint alatti árkategóriában. Már, ha egyáltalán.
Stradivarius

Nyakamba vettem a plázákat, arra voltam ugyanis kíváncsi, hogy amennyiben nem szeretnék 10 ezer forintnál nagyobb összeget költeni, a legnépszerűbb fast fashion márkák üzleteiben milyen lehetőségeim mutatkoznak arra, hogy egy vagy akár több divatos őszi darabbal frissíthessem a gardróbomat. Íme a tapasztalatok!

Bershka

Első utam a Bershkába vezetett, amely egy teljes átlagos árazású fast fashion üzletként él emlékeimben, mégis arcon csapott a sokk: teljesen lehetetlen, hogy összeállítsak akármilyen, több darabból álló szettet a megjelölt értékhatáron belül. Még komoly megalkuvásokkal, illetve akciók figyelembevételével sem. Egy jutányos árúnak tekinthető farmer, hozzá pedig egy őszinek nagyvonalúan sem nevezhető, feliratos póló máris meghaladta a keretet. Pulóvert és nadrágot kerekítve 11 ezer forinttól tudsz találni, felsőt elképzelhető, hogy megalkuvásokkal akár 6 ezer környékétől is, de hűvösebb őszi napokon hasznos, ha aláveszel egy betűrhető hosszúságú topot, a felhozatal szerinti legnagyobb divat ugyanis minden olyan pulcsi, kabát vagy kardigán, amely szigorúan a derekad vonala fölött ér véget.

Bershka
Megnézem
Összes kép (5)

C&A

Nagy reményekkel haladtam tovább a C&A üzletébe, hiszen itt több alkalommal is találtam már a többihez képest egészen elfogadható áron ruhadarabokat, igaz, tapasztalataim szerint néhány árnyalattal kevésbé követi az aktuális trendet a kínálat. Na, de valamit valamiért. Ha azt gondolod, hogy gyorsan érkezett meg a hideg zuhany, akkor jó nyomon jársz. Ne tagadjuk el, hogy kevéssel 4 ezer alatt már kapható rövidujjú basic póló, viszont az ember nem elsősorban erre vágyik, ha szezonnyitó vásárlásra adja a fejét. Kifejezetten felvillanyozó viszont , hogy szép számmal akad még leértékelt famernadrág, így aztán kifoghatsz akár 3 ezerért is hozzád passzoló darabot. A pulóverek emberi léptékű hosszúsággal bírnak, a blúzok és nadrágok ára 8 ezer környékén kezdődik, összességében tehát kihívás ugyan 10 ezerből egy összeállításra szert tenni, de nem teljesen lehetetlen. Viszont az új kollekció esetén ezt inkább felejtsd el.

C&A
Megnézem
Összes kép (8)

Stradivarius

Nem hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy egyes holmikra már szeptember első hetében érvényes a szezonközi leárazás. Hogy ez mennyire marketingfogás, vagy mennyire valós, az lehet vita tárgya, tény azonban, hogy 9 ezer forintért egy egészen csinos famerruha birtokosa lehetsz. 4 ezerért tudsz például párducmintás felsőhöz jutni, egy basic garbóért ugyanakkor már elkérnek majdnem 6 ezer forintot, ahogyan blúz esetén is 7 ezer forint körüli összeggel kell számolnod. Ha választanom kell a zsebekkel agyonaggatott, széles szárú farmer és a bézs színű, elegáns, vékony anyagú szövetnadrág között, akkor nem csak azért esne az utóbbira a választásom, mert az „csupán” 9 ezer forint, szemben 17 (!) ezerrel, hanem mert fényévekkel jobban is néz ki.

Stradivarius
Megnézem
Összes kép (7)

Zara

Végül, amolyan tanulmányi kirándulás jelleggel betértem abba az üzletbe is, ahol fel sem tételeztem, hogy lesz a keretnek megfelelő értékben választási lehetőségem. Kíváncsi voltam viszont, hogy mik a lehetőségek. A látogatás a meglepetés erejével hatott. Persze ne legyenek senkinek sem illúziói: nem dobják utánunk a szuper összeállításokat potom összegekért. De a Zara, valamint a többi üzlet közötti, korábban markáns díjszabási szakadék mégis úgy tűnik, hogy valamennyire csökkent. Pulcsi, ing és rövid blúz daraboként átlagosan 10 ezer forint, kimondottan menő blézer több színben, és valóban őszies vastagságú anyagból szintén hasonló kategória. Az elegáns vonal mellett a zsebes cuccok is nagyon mennek, épkézláb kiadásban gondolkozva pedig sajnos készülj arra, hogy az üzletben töltött idő bizony türelemjáték.

Zara
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top