nlc.hu
Trend

Leárazás körkép

Ezek a ruhák még a leárazáson sem kellenek senkinek

Ezek a ruhadarabok már a tervezőasztalon nagyjából arra voltak ítélve, hogy végül textilhulladékként végezzék...
Leárazás körkép

A kánikulával kéz a kézben tombolni kezdtek a szezonközi árleszállítások, kíváncsiak voltunk tehát arra, hogy milyen árakra, mekkora akciókra számíthatunk a ruhaboltokban. Leginkább pedig az piszkálta a fantáziánkat, milyen ruhadarabok vannak vajon, amelyek jó eséllyel leértékelten sem fognak majd gazdára találni.

A plázázás során sorra szembesültem azzal, hogy a brutális infláció ellenére is bőven vannak nézelődők a boltokban, sőt a pénztár előtt várakozók alapján vásárlók is. A legfőbb felismerés, pontosabban inkább csodálkozás az volt, hogy a tervezők a nyári ruhák egy részénél egészen egyszerűen félreteszik azt a zavaró tényt, hogy meleg, nyári napokra veszi, vagyis venné fel majd azt a kedves vásárló.

Bershka

A Bershka leginkább nadrágok terén alkotott nagyot. A trapéz jellegű farmerra rávarrt sort (rojtos aljjal természetesen) olyan mértékben elképesztő, hogy legszívesebben ezen a ponton be is fejeztem volna a nézelődést. Amellett, hogy roppant ízléstelen, cserébe még duplán melegít is. Ki ne akarna egy ilyet, nem igaz? Szintén különleges darab a csillogó strasszokkal díszített, bő szárú farmer, amely erősen idézte a kamaszkoromban piacokon, illetve úgynevezett százforintos boltok ruharészlegén fellelhető választékot. Mindkét darab 5 595 forint. Féláron van. Több mint tízezer volt eredetileg…

Bershka
Megnézem
Összes kép (6)

Zara

Az egyébként ránézésre nagyon is jól mutató szűk, testre simuló ruha kombinépántos, mintájában is a nyarat idézi, és mégis felér egy öngyilkossággal magunkra venni. Ugyanis a műszálhangsúlyos anyagot dupla rétegben varrták, ami jót tesz ugyan a bőrhibáknak, viszont semmiképp nem tesz jót a hőérzetünknek. Ugyanilyen módszerrel készült a kék mintás, rövid ruha is. A földig érő, nagymama otthonkáiból összepatchworkölt valami nem csak lehangolóan néz ki, de biztos, ami biztos, még akciósan is igencsak drága. Négyezer forintért (még ezerért is) pedig abszolút érthetetlen, hogy az ezüstösen csillogó, ámde teljesen átlátszó szoknyát hová és milyen formában kellene viselni.

Zara
Megnézem
Összes kép (8)

C&A

Ha már a Zara kapcsán felmerült a nagymamák képe, akkor a C&A-ban egyenesen tobzódhatunk benne. Virágminták mindenütt, amerre a szem ellát. Persze lehetnek az apró virágok menők, kedvesek vagy akár sikkesek is, itt azonban nem sikerült megtalálni ezeket a vonalakat sem színekben, sem hangulatban, sem fazonban. Illetve komoly kérdéseket vetett fel bennem a bokáig érő, kötött mellény is. A formátlanságát akár még hagyhatjuk is. De ez mire jó?

Pull & Bear

A cargo nadrágok a 2023-as tavaszi-nyári szezonban tértek vissza a divat fősodrába olyan intenzitással, ahogy már vagy húsz éve nem láttuk őket. Az irányzat minimum megosztó, fagylaltlilában 5 995 forintért biztos van, akinek tetszik, a legfőbb vonzereje viszont nem a kinézete, hanem az, hogy féláron van. Hasonlóan jelentős árcsökkenéssel lehet még kapni ránézésre átlagos, kék mintás, ujjatlan ruhát, amely olyan meleg és vastag anyagból készült, hogy kályhában érezheted magad benne. És szintén megsülhetsz a lengének látszó szoknyában, amely valójában trükkösen egy sort és szoknya kombinációja. Így persze biztonságosabb hajlongania a viselőjének, vagy szélben közlekedni vele, viszont roppant meleg és kényelmetlen. 

Pull&Bear
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top