nlc.hu
Trend

Dolgok, amiket ne vegyél meg a leárazáson

5 dolog, amit ne vegyél meg a leárazáson

A főszabály: attól, hogy valami olcsóbban kapható, még egyáltalán nem biztos, hogy szükséged van rá!

December 27-e van, ami egyrészt azt jelenti, hogy magunk mögött hagytuk az idei karácsonyt, de egyben azt is, hogy a mai nappal elindulnak a nagy téli leárazások a divat- és kozmetikai márkák üzleteiben is. Összegyűjtöttük, mikre érdemes odafigyelned, hogy ne költekezz feleslegesen akkor sem, ha a kedvezményes árak kétségkívül csábítóak.

Leárazás

Leárazások mindenütt (Fotó: Getty Images)

1. Ami nem illik hozzád

Attól, hogy egy ruhadarab, kiegészítő vagy akár egy kozmetikum olcsóbban kapható, még nem passzol hozzád jobban, mint akkor, amikor teljes árat kértek érte. Ha olyasmiről van szó, amit egyébként nem vennél fel vagy nem kennél magadra, egész egyszerűen mert idegen a stílusodtól vagy semmihez sem illik a gardróbodban, inkább hagyd a polcon!

2. Ami rossz minőségű

Ha egy divatcikk minősége, például az anyaga, kivitelezése rossz, akkor bizony nem csupán, hogy a teljes árát nem érte meg, de sok érte az az összeg is, amibe az árleszállításon kerül. Gondolj csak bele, ha már új korában ilyen, milyen lenne néhány viselés, illetve mosás után. Kíméld meg magad a bosszúságoktól!

Nő a próbafülképen

Ha kicsi, ne vedd meg! (Fotó: Getty Images)

3. Ami méretben nem passzol

A méretben nem passzoló cuccokkal is inkább csak gondod lesz. Ha a méret kicsi, felesleges azzal győzködnöd magad, hogy majd belefogysz, hiszen még ha valóban le is adsz pár kilót, nem tudhatod, hogy az adott darab akkor pontosan hogy fog állni. A túl nagy holmik pedig legfeljebb akkor jöhetnek szóba, ha adott esetben hobbid a varrás, átalakítás, esetleg ismersz egy aranykezű varrónőt, aki tökéletesen rád szabja a modellt. Más esetben valószínű, hogy csak a szekrényben foglalja majd a helyet.

4. Amit nem fogsz legalább kétszer viselni

Bár kivételes eseményekre készülve előfordul, hogy egyetlen viselésre vásárolsz meg egy ruhát vagy kiegészítőt, általában véve azt érdemes szem előtt tartani, hogy amit legalább kétszer, de inkább többször nem fogsz tudni felvenni, arra pazarlás pénzt költeni.

5. Amit szeretnél, de valójában nem fogsz hordani

Mindannyiunk számára vannak olyan ruhadarabok, kiegészítők vagy akár sminktermékek, melyek megragadják a figyelmünket, másokon nagyon tetszenek, azonban pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy nekünk nem állnának jól vagy nem lenne azokat alkalmunk, esetleg bátorságunk viselni. Ilyesmikre sem érdemes még az eredeti árnál kevesebb pénzt sem áldozni, mivel az akciós ár sajnos nem változtat azon a tényen, ha valami nem áll jól vagy nincs hova felvenned.

+1

Ha egész nap jártad a boltokat, mégsem találtál semmi kedvedre valót, csak azért, hogy ne menj haza üres kézzel, ne vásárolj semmi felesleges dolgot! Az árleszállítások heteken át tartanak majd, egy másik alkalommal egészen biztosan találsz majd valami igazán neked valót.

És hogy mik azok a holmik, amiket tényleg érdemes megvenni a leárazásokon? Kattints ide és megtudod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top