nlc.hu
Trend

Overál divat 2023

30 trendi overál 10 ezer forint alatt

Az overál a nyári gardrób egyik alapeleme, a szezonális leárazásokon pedig most valóban érdemes egy-két új darabot beszerezni.

Az overál az egyik legkomfortosabb ruhadarab, hiszen egyesíti egy nadrágos összeállítás kényelmét egy egészruha praktikusságával. Lehet könnyed, hétköznapi, de akár elegáns viselet is, stílustól, illetve az outfit többi elemétől függően. A még mindig zajló nyári leértékelésen ráadásul már alig 4000 forinttól beújíthatsz egy-egy trendi darabot. Mutatjuk a 30 idei kedvencünket, a négy számjegyű árkategóriából. 

Hétköznapi

Overál divat

Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images)

Hétköznapi viseletre tökéletesek a mintás – például trópusi- virág- vagy majolikamintás – modellek, de mennek az egyszínű, letisztult szabásvonalú darabok, az ing fazonú, gombos verziók, illetve a cargo stílusú változatok is. A legszuperebb választás hozzájuk egy lapos vagy flatform talpú szandál vagy papucs, de persze sportcipővel vagy akár tűsarkúval is kombinálhatók. 

Overál divat
Megnézem
Összes kép (10)

Elegáns

Overál divat

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Az overál alkalmi viseletként is bevethető: erre a finom anyagú, sikkes vonalvezetésű modellek a legalkalmasabbak. Színekben hibátlan választás a fekete, a fehér, illetve ezek kombinációja, de a neutrális árnyalatok, illetve bármely szín elegánsabb tónusa is szóba jöhet. Minták tekintetében pedig elsősorban az olyan klasszikusok, mint a pöttyös vagy a csíkos, illetve a visszafogottabb virágminták. A szett többi elemét úgy célszerű összeválogatni, mintha egy alkalmi egészruhához öltöznénk, tehát javasolt a magassarkú lábbeli, a kisebb méretű táska és az ízléses ékszerezés.

Overál divat
Megnézem
Összes kép (10)

Rövid

Overál divat

Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

A hosszú szárú overálok mellett a rövidek is nagyot mennek az idei nyári divatban. Az irányzaton belül a lenge, ing szabású, a babydoll fazonú, valamint a mellényruhába „épített” verziók egyaránt felkapottak, tehát a rövid overál is viselhető, jellegétől függően, hétköznapi, de alkalmi öltözékként is.

Overál divat
Megnézem
Összes kép (10)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top