nlc.hu
Trend

Divatbemutatót tartott háziőrizetben Anna Delvey

Divatbemutatókat rendez és luxusban él a házi őrizetben lévő kamu örökösnő

Anna Delvey palira vette New York elitjét, ez azonban nem gátolja meg őket abban, hogy rajongjanak érte.
anna delvey

Néhány évvel ezelőtt az egész sajtót bejárta Anna Delvey – vagy igazi nevén Anna Sorokin – története, aki német örökösnőnek kiadva magát több százezer dollárt csalt ki pénzintézetektől, ingatlanosoktól, hotelektől és befektetőktől. A nő lényegében a semmire alapozva élt fényűző életet a Nagy Almában, miközben a hitelezőit egy nemlétező busás örökséggel hitegette.

Delvey a 2013 és 2017 között elkövetett csalássorozat során összesen 275000 (98 millió forinttal) dollárral károsította meg az áldozatait. Végül azután bukott le, hogy egyik barátnőjétől kicsalt 62 ezer dollárt, így az feljelentette a rendőrségen. A megdöbbentő svindli azonnal a médiafigyelem középpontjába került, később pedig a Netflix is sorozatot forgatott belőle Inventing Anna címmel, amelyben Julia Garner alakította Sorokint.

A nőt 2019 tavaszán 4-12 év börtönre ítélték, de végül 2 év után és 10 ezer dollár óvadék ellenében már tavaly októberben kiengedték. Most a feltételes szabadságát tölti 24 órás háziőrizetben, ahol nemcsak megfigyelik, de a közösségi médiától is el van tiltva, és bankkártyája sem lehet, a pénzügyeit pedig egy könyvelő intézi. 

Delvey lassan egy éve van házi őrizetben, miután fellebbezett az ellen a bírói határozat ellen, amivel kiutasították az Egyesült Államokból. A nő ügye jelenleg is folyamatban van és ha nem sikerül megvédenie magát, könnyen lehet, hogy hazatoloncolják Németországba.

Ha Anna nem megy a divathoz, a divat megy Annához

Anna Delvey kamu örökösnőként azzal vált híressé a New York-i társasági életben, hogy mindig remekül volt felöltözve. Ez nem csoda, hiszen a csalónő mindig is odáig volt a divatért, sőt egy egy divatmagazin gyakornokaként kezdte az amerikai pályafutását is (akkor persze még Anna Sorokin-ként).

Manapság a bíróság által elrendelt bokamonitornak köszönhetően Delvey nem vehetett részt a New York-i Divathéten – vagy bármilyen olyan eseményen, ahol ki kellett volna mennie a szabadba. Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy kivegye a részét a felhajtásból, sőt.

A celeb és Kelly Cutrone PR-királynő egy új “pop-up divatügynökséget” alapított OutLaw Agency néven (igen, remek humorérzékkel “törvénytelen”-nek nevezték el a vállalkozást). Az ügynökség fiatal és tehetséges tervezők bemutatását és felfuttatását tűzte ki célul.

Az első tervező, akit kiválasztottak, Shao Yang volt, a divatbemutatót pedig nem máshol, mint Anna East Village-i lakóházának tetején tartották, hogy a nő is részt tudjon venni rajta. A modellek a tetőn vonultak, míg a hírességekben bővelkedő közönség tömött széksorokról figyelte őket. A CNN tudósítója szerint annyian gyűltek össze, hogy még az épület tűzfala előtti mellvéden is ültek.

A bemutató utáni sajtóértekezleten Cutrone elmondta a riportereknek, hogy két ügynökség is visszavonta modelljeit a show-ról, miután megtudták, hogy Delvey érintett a projektben. A szélhámosnő maga nem kívánta kommentálni ezt, de azt azért elmondta, hogy egy másik modellügynökség szembement az iparági normákkal és azt kérte, hogy előre fizessék ki őket, miután kiderült, hogy ő szervezi a programot.

Megnézem
Összes kép (5)

„Ha nem bíznak bennem, mindegy… nincs harag” – mondta egy interjúban. „Néha még én is rá szoktam keresni saját magamra” – tette hozzá nevetve.

Bár ő és Cutrone több közös projektet is terveznek, Delvey elmondta, hogy jelenleg minden figyelmét Yang új márkájára, a Shao-ra akarja fordítani.

„Ez az egész a Shao-ról szól” – magyarázta. „Az emberek azt gondolnak, amit akarnak. Mi csak szeretünk szórakozni, ők ezt vagy elfogadják, vagy nem. Kit érdekel?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top