nlc.hu
Trend

Ezek a világ legmenőbb stewardess-egyenruhái

Andor Éva légiutas-kísérő egyenruhában bakizta végig a híradót

Véletlen egybeesés vagy termékelhelyezés? Persze az is lehet, hogy a stylist turiból szerezte be Andor Éva híradós outfitjét.

Ahogy arról mi is írtunk, pénteken érdekes fordulatot vett a TV2 esti híradója: egy faültetésről szóló hír beolvasása közben Andor Éva bemondónő véletlenül nyolcvanezer országszerte elültetett fát említett, miközben a felirat szerint csupán nyolcezer facsemete ültetéséről volt szó. Később a tévés javította magát, hozzátéve, hogy a nyolcvanezer „kicsit sok” lenne.

Egy baki még annyira nem is lett volna kirívó, de a hírolvasónak ezután Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nevével és a fejlesztés szóval is meggyűlt a baja, majd „elmondhatatlan MTI-szövegekre” hivatkozott. 

Azt hinné az ember, hogy ezt már nem lehet fokozni, de 444 egyik olvasója kiszúrta, hogy

a híradós által viselt felső kísértetiesen hasonlít az ausztrál nemzeti légitársaság, a Qantas Airways egyenruhájára.

És hát valóban:

andor éva qantas

Zavarbaejtő a hasonlóság. Fotó: TV2 screenshot/Getty Images

A lap megkereste a TV2-t azzal kapcsolatban, hogy ez most hirdetés-e vagy csak Britney Spears nyomdokaiba léptek, de egyenlőre nem kaptak választ. Bár nem bizonyított, hogy Andor valóban stewardess uniformist viselt, a fotóra való keresés során más ruhák nem jönnek fel, így a fast fashion márkák mostani darabjai kizárhatók. 

Ha már légiutas-kísérő egyenruhák: összegyűjtöttük az öt legmenőbb egyenruhát, amit a jövőben megfontolhatnának a TV2 stylistjai.

SkyUp

Az ukrán SkyUp légitársaság 2022 végén búcsút mondott a szűk szoknyából és magassarkúból álló, konzervatív egyenruhának (egyébként a Quantas-t pont a ruha szűk szabása és kényelmetlensége miatt kritizálta több volt dolgozó) és egy sokkal lazább uniformist vezetett be. A pólóingből és nadrágkosztümből álló szettet Nike cipővel egészítették ki, ami nemcsak vagánnyá teszi, hanem segít a légiutaskísérők lábainak egészségét megőrizni.

Hainan Airlines

A modern egyenruhák mellett persze említést érdemelnek azok is, amik a hagyományokra helyezik a hangsúlyt. A kínai Hainan Airlines egyenruhája a tradicionális kínai népviselet, a chőngszám újragondolása. Kényelmesnek valószínűleg nem annyira kényelmes, mint egy lezser öltönynadrág, de helyette a kortalan elegancia tökéletes példája.

Virgin Atlantic

A brit Virgin Atlantic az egyik első olyan légitársaság, amely gendersemleges egyenruha szabályzatot vezetett be: a légiutas-kísérők nemtől függetlenül viselhetnek szoknyát, vagy nadrágkosztümöt. Az elegáns ruhadarabokat pedig maga a punk nagyasszonya, Vivienne Westwood tervezte. Ha valaki, ő biztosan jóváhagyná a tűzpiros, gendersemleges szettet.

Singapore Airlines

A Singapore Airlines Pierre Balmain által tervezett egyenruhája többé-kevésbé változatlan 1972 óta. Legalábbis ami a női uniformist illeti – az ugyanis a kebaya nevű délkelet-ázsiai szárong mintájára készült. A hosszú ruhát tradicionális minták díszítik, és egy hagyományos jellegű papucs dukál hozzá. A férfiakkal egyébként megengedőbb a cég, ők rendes öltönyt viselhetnek a szárong mintájához passzoló nyakkendővel.
 
 
A Singapore Airlines légiutas-kísérői.Fotó: WikiMedia Commons

A Singapore Airlines légiutas-kísérői.
Fotó: WikiMedia Commons

Emirates

Kétség sem fér hozzá, hogy az Emirates egyenruhája az egyik legikonikusabb: a barna kosztüm (nőknek szigorúan szoknyával), a piros kalap és a sál minden reptéren könnyen felismerhetővé teszi őket. A cég híres-hírhedt arról, hogy elképesztően szigorú feltételeket szab a dolgozók külsejét illetően: az egyenruha, a manikür és a hajviselet mellett még az is meg van határozva, hogy mely márkák milyen árnyalatú rúzsát viselhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top