nlc.hu
Trend

Ebben a pózban kell helyesen hajat mosni

Ebben a pózban kell helyesen hajat mosni

Nem a legkényelmesebb póz, viszont a hajmosást hatékonyabbá teszi és még vizet is spórolhatunk vele. Legközelebb már te is így csinálod, ugye?
Hajmosás

A hajtípusnak megfelelő sampon és balzsam használatán, illetve az ideális gyakoriságon túl nem mindegy az sem, hogy milyen pózban mosunk hajat. Egy profi fodrász, Rachel Valentine a TikTok-csatornáján mutatta be a helyes pózt. Eszerint a legjobb, ha nem a zuhany alatt állva, a fejünket hátra hajtva, hanem a kád vagy a zuhanytálca fölé hajolva, előre hajtott fejjel végezzük el a hajmosást. Így: 

A szakember szerint ennek a póznak több előnye is van. Egyrészt így érhetjük el a legkönnyebben a fej minden területét, ami megkönnyíti a sampon, balzsam, illetve az egyéb hajápoló termékek felvitelét és eltávolítását is. Mindezzel vizet is spórolhatunk és nem elhanyagolható szempont az sem, hogy így nem folyatjuk végig az egész testünkön a hajmosóvizet és az ahhoz használt termékeket, melyek akár bőrbetegségek, például háton megjelenő pattanások kialakulásához is vezethetnek.

A fej előre hajtásával ráadásul a fejbőr vérkeringése is felélénkül, ami oxigént és más tápanyagokat szállít a hajhagymákhoz, ez pedig erősíti a hajszálakat és még a hajnövekedést is serkenti. 

via

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top