nlc.hu
Trend

A jegygyűrű értéke előre jelezheti a válást

Ha drága a jegygyűrűd, nagyobb eséllyel válsz el

Egy tanulmány szerint a szerényebb jegygyűrű lehet a hosszú házasság egyik titka.

Egy friss, amerikai tanulmány azt állítja, hogy minél többet költ egy pár a jegygyűrűkre, illetve egészében véve az esküvőre is, annál nagyobb valószínűséggel végződik válással a frigyük. Andrew Francis-Tan és Hugo M. Mialon közgazdász professzorok több mint 3000 ember esküvői költségeit, jegygyűrűinek értékét, illetve házasságát vizsgálta meg az Egyesült Államokban, így jutottak a fenti következtetésre.

„Konkrétan a férfiak mintájában, ha 2000 és 4000 dollár (670 ezer és 1,3 millió forint) közötti összeget költenek el egy eljegyzési gyűrűre, akkor 1,3-szor nagyobb valószínűséggel válnak el, mint azok, akik 500 és 2000 dollár (170 és 670 ezer forint) között költöttek rá” – fogalmaz a tanulmány. 

Esküvő

Fotó: Getty Images

A közgazdászok megjegyzik azt is, hogy a magas esküvői költségek helyett inkább a nászútra érdemes többet költeni, annak esetében ugyanis éppen fordított a helyzet: minél drágább, annál kisebb a válás kockázata. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top