nlc.hu
Trend

Sztárok eljegyzési gyűrűi

Micsoda lista! Az 5 legdrágább eljegyzési gyűrű a sztárvilágból

Ha eljegyzési gyűrűről van szó, a sztárvilágban igen merészen repkednek a karátok és a dollármilliók.

Mariah Carey

Mariah Carey kezét 2016 januárjában kérte meg James Packer milliárdos üzletember egy 10 millió dollár értékű eljegyzési gyűrűvel, melyet egy 35-karátos gyémánt díszít. A kapcsolat még abban az évben véget ért, a pár októberben jelentette be a szakítását. Az énekesnő kapcsolata a gyűrűvel ennék hosszabbra nyúlt, azt ugyanis még közel egy évig rendszeresen viselte. 2018-ban aztán egy los angeles-i ékszerésznek adta el, 2,1 millió dollárért. 

Mariah Carey eljegyzési gyűrűje

Mariah Carey 2016-ban (Fotó: Jason LaVeris/Getty Images)

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor nyolcszor ment férjhez, mind közül a legpazarabb eljegyzési gyűrűjét a 33.19-karátos Krupp-gyémánt ékesítette, melyet Richard Burtontől kapott 1968-ban. Bár eljegyzési gyűrűként viselte, Burton valójában nem is ezzel ajándékozta meg az eljegyzésükkor: az első alkalommal ugyanis egy smaragdos Bulgari függőt, a mások eljegyzéskor pedig egy szintén smaragddal díszített nyakláncot adott neki. A színésznő soha nem vált meg a gyűrűtől, élete végéig hordta. Halála után a Christie’s akciós ház árverésén 8,8 millió dollárért kelt el a gyémánt.

Elizabeth Taylor eljegyzési gyűrűje

Elizabeth Taylor (Fotó: Express Newspapers/Hulton Archive/Getty Images)

Beyoncé

Jay-Z – becslések szerint – 5 millió dollárért vásárolta meg 2007-ben azt a 18-karátos gyémántot, melynek felhasználásával a világhírű ékszertervező, Lorraine Schwartz elkészítette azt a gyűrűt, amivel aztán a rapper eljegyezte Beyoncét.

Beyoncé eljegyzési gyűrűje

Beyoncé 2011-ben (Fotó: Clive Brunskill/Getty Images)

Tudtad?

A karát a drágakövek tömegének és az arany tisztaságának mérésére szolgáló mértékegység.

A karát elnevezés a szentjánoskenyérfa termésének görög nevéből, a keration szóból ered, aminek magvait az ókorban – azok nagyon hasonló mérete és súlya miatt – precíziós súlymérésre használták. Bonyolította a helyzetet, hogy minden egyes állam „saját” karátegységet használt, és ezek súlya természetesen eltért egymástól. Később a Trójában használatos szemek súlya lett általánosan elfogadott, amelyek 205 mg-nak feleltek meg. Ezt az értéket 1907-ben a metrikus rendszert használó országok 200 mg-ra módosították (metrikus karát), és manapság már ez az érték az egész világon elfogadott és használatos.

(Forrás: Wikipedia)

Kim Kardashian

Kanye West 2013 októberében egy 4 millió dollárt érő, 15-karátos gyémántgyűrűvel jegyezte el Kim Kardashiant. Bár a kő méretre kisebb, mint az, ami Kardashian előző eljegyzését gyűrűjét díszítette, melyet Kris Humphriestól kapott, ám jobb minőségű és így többet is ér annál. A gyűrű azonban a rablók zsákmánya lett 2016 októberében, amikor Kardashiant egy párizsi luxushotelben fegyveresek rabolták ki.

Kim Kardashian eljegyzési gyűrűje

Kim Kardashian 2013-ban (Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic)

Jennifer Lopez

Jennifer Lopeznek több eljegyzése volt, mint ahány házassága, az összes eljegyzési gyűrűje közül pedig a legértékesebbet Marc Anthonytól kapta. Az énekes egy 8.5-karátos, 4 millió dollár értékű Harry Winston gyémántgyűrűt húzott Lopez ujjára 2004-ben. A házasságuk 10 évig tartott.

Jennifer Lopez eljegyzési gyűrűje

Jennifer Lopez 2007-ben (Fotó: Peter Kramer/Getty Images)

Még több híres ara:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top