nlc.hu
Sztárok

Sztárok menyasszonyi ruhája

7 híres nő, aki színes ruhában ment férjhez

Akad köztük olyan is, aki több esküvőjére is színes menyasszonyi ruhát választott.

Wallis Simpson

Wallis Simpson és VIII. Eduárd esküvőjéről színes fotók nem készültek,  ám tudjuk, hogy az ara, a Mainbocher divatházban készült ruhája nem fehér, hanem világoskék volt. Egészen pontosan a védjegyének számító Wallis-kék árnyalat, mely tökéletesen passzolt a szemszínéhez.

Wallis Simpson és III. Eduárd esküvője 1937-ben (Fotó: Keystone/Getty Images)

Wallis Simpson és III. Eduárd esküvője 1937-ben (Fotó: Keystone/Getty Images)

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe sem fehér ruhát választott a második esküvőjére, amikor Joe DiMaggio baseball-játékoshoz ment feleségül. Elegáns, letisztult vonalú, fekete kabátruhát viselt, melyet szőrmegallér díszített.

Marilyn Monroe és Joe DiMaggio esküvője 1954-ben

Marilyn Monroe és Joe DiMaggio esküvője 1954-ben (Fotó: Mondadori via Getty Images)

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor nyolc alkalommal ment férjhez és az esküvői többségén színes ruhákat viselt. A legemlékezetesebb menyasszonyi ruhája az a kanárisárga kreáció volt, melyet Irene Sharaff, a Kleopátra jelmeztervezője álmodott meg a színésznő ötödik esküvőjére, amikor először kötött házasságot Richard Burtonnel.

Elizabeth Taylor és Richard Burton esküvője, 1964
Megnézem
Összes kép (4)

Emma Thompson

Kenneth Branagh és Emma Thompson 1989 augusztus 20-án házasodtak össze. A színésznő egy minden tekintetben igazán bohém, térdig érő, mintás ruhát viselt az esküvőn, egy hozzá illő, látványos kalappal. Az öltözék semmilyen tekintetben nem volt tradicionális és milyen jó, hogy nem.

Kenneth Branagh és Emma Thompson 1989 augusztus 20-án házasodtak össze

Kenneth Branagh és Emma Thompson 1989 augusztus 20-án házasodtak össze (Fotó: Georges De Keerle/Getty Images)

Gwen Stefani

Gwen Stefani és Gavin Rossdale 2002-ben házasodtak össze, 2016-ban azonban elváltak. Az énekesnő pink ombre menyasszonyi ruhája, melyet John Galliano tervezett, ettől függetlenül is bevonult a valaha volt legikonikusabb celeb esküvői öltözékek közé. Stefani egyébként a londoni Victoria & Albert Múzeumnak adományozta a kreációt.

Gavin Rossdale és Gwen Stefani

Gavin Rossdale és Gwen Stefani 2002 szeptemberében házasodtak össze (Fotó: Thomas Rabsch/WireImage)

Camilla Parker-Bowles

Camilla Parker-Bowles 2005-ben, 58 évesen ment feleségül Károly herceghez. A ceremónián egy kimondottan ízléses, kék-arany kabátot, alatta sifonruhát viselt. Az öltözéket a brit Anna Valentine terveződuó alkotta meg a számára.

Károly herceg és Kamilla egyik esküvői fotója 2005-ből

Károly herceg és Kamilla egyik esküvői fotója 2005-ből (Fotó: Hugo Burnand/Pool/Getty Images)

Jessica Biel

Jessica Biel kifejezetten romantikus menyasszonyi ruhát szeretett volna, a tervezésre pedig világhírű kreátor barátját, Giambattista Vallit kérte fel. Ez a babarózsaszín szett volt a bizonyíték arra, hogy nem csak egy hófehér menyasszonyi ruha lehet igazán hercegnős. Sőt!

Jessica Biel és Justin Timberlake esküvői fotói a People magazin jelentek meg először

Jessica Biel és Justin Timberlake esküvői fotói a People magazin jelentek meg először (Fotó: People / Planet / Profimedia)

Még több menyasszonyi ruha:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top