nlc.hu
Trend

A hordófarmer divatja

Ez a ronda farmer lesz a tél legnagyobb divatja

A divatmagazinok szerint ez a fazon válthatja le a hosszú ideje óriási favoritnak számító mom jeanst. De ezzel senki sem jár jól.

A sokáig szinte egyeduralkodó skinny farmereket egyre inkább kiszorítják a divat fősodrából a bő szabású farmernadrágok. Az elmúlt időszak egyértelmű favoritjai a mom jeans és a baggy jeans, azaz a zsák szabású farmer voltak, ám ezeknek az irányzatoknak a farvizén evezve felfutott a barrel jeans, azaz a hordófarmer trendje is.

A hordófarmer, ahogyan arra a nevéből is következtethetünk, bő, enyhén félköríves vonalú szárakkal rendelkezik, mely az alsótestnek hordószerű sziluettet kölcsönöz. Léteznek rövidebb, bokát verdeső, de közel a földet söprő, magas, közepes, és alacsony derekú változatai is. Jellegéből adódóan voltaképpen semmilyen testalkathoz sem előnyös igazán, hiszen torzítja a testarányokat, optikailag összenyom, és mindenkinek, kivétel nélkül O-lábakat csinál. 

Hordófarmer

Hordófarmer változatok (Fotók: motherdenim.com/frame-store.com)

A fazon mégis egyre népszerűbb, ami minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy az influencerek és hírességek is rákaptak a viselésére, az irányzat egyértelmű zászlóvivője pedig nem más, mint korunk egyik vezető trendszettere, Bella Hadid. 

Bella Hadid hordófarmerben

Bella Hadid odavan a hordófarmerekért (Fotók: Getty Images/Profimedia)

Több nemzetközi divatmagazin is azt jósolja, hogy ez a farmerfazon lehet az, mely előbb vagy utóbb leválthatja a mom jeanst.  Olybá tűnik, hogy az ugly shoe (ronda cipő) trend mellé lassan felzárkózik az ugly jeans (ronda farmer) irányzat is. Persze hordani – szerencsére – a legkevésbé sem kötelező.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top