nlc.hu
Trend

Mickey egér-fül kutyáknak, macskáknak

Bizarr trend: Mickey egér-fület műttetnek házi kedvencüknek a kínai gazdik

Háborog a net az új őrületen.

Bizarr trend hódít Kínában. Egyre több kisállat-tulajdonos veti alá házi kedvencét fájdalmas kozmetikai eljárásnak csupán azért, hogy Miki egér ihlette, kerek füleket kapjon, miközben a legtöbb macskának és kutyának a természetüknél fogva hegyes vagy lelógó füle van.

Miki egér fül,

Micky  egér füleket az eljárás során a házi kedvencek – Forrás: odditycentral.com

Néhány kisállatklinika vállalja ezt a beavatkozást, és levágja a házi kedvenc fülének egy részét, hogy Miki egér-szerű legyen, de már az interneten is elérhetőek a gazdik számára olyan eszközök, amelyekkel odahaza, maguk is végre tudják hajtani az eljárást („keretbe” feszítve a  kisállat fülét, hogy felvegye a kerek formát). A bizarr trend éles vitákat váltott ki a neten, sokan emelték fel a hangjukat a beavatkozás ellen, mondván ez állatkínzásnak minősül.

Megdöbbentő módon ezek a kozmetikai eljárások teljesen legálisak Kínában, bár a legtöbb jó hírű állatorvos figyelembe veszi az etikai vonatkozásokat, és megtagadja azok végrehajtását. „Gyakori kutyamenhelyeken és szaporítótelepeken végzik ezt a ’szépészeti’ eljárását. Jelenleg nincs jogi korlátozás erre a műtétre Kínában. Ez erkölcsi kérdés” – nyilatkozta egy neves kínai állatorvos. „Állatorvosként ragaszkodunk az állatjóléti elvekhez, és nem támogatjuk ezeket a műtéteket. A kollégák, akikkel találkoztam, egyaránt ellenzik az ilyen műtéteket” – tette hozzá.

Miki egér fül,

Fájdalmas az eljárás – Forrás: odditycentral.com

Amúgy a sebészeti beavatkozás kétlépcsős folyamat. Az első szakasz során a házi kedvenc füleinek levágása és megformázása történik, ez körülbelül fél órát vesz igénybe, míg a második szakasz 20-60 napig tart, ez biztosítja, hogy a fülek függőlegesen maradjanak. Az egész eljárás rendkívül traumatikus lehet az állat számára, fizikai és pszichológiai következményekkel is járhat.

„A fülek természetes szerkezetének károsodása egészségügyi problémákat okozhat egyes kisállatoknál. Például a túlzott fájdalom miatt folyamatosan vakarózhatnak” – figyelmeztetettnek az állatorvosok.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top