nlc.hu
Trend

A legkényelmesebb magassarkú

Ennél a magas sarkúnál nincs kényelmesebb a szakértők szerint

A kényelmes magas sarkú igenis létezik! Legalábbis a szakemberek esküsznek rá, hogy igen... Talán ideje neked is kipróbálni és véleményezni.

A magassarkú kétségkívül sikkes lábbeli, melynek a viselése a külső megjelenésünk szempontjából számos előnnyel jár, ugyanakkor tény, hogy legtöbb esetben bizony fájdalmakat okoz, az enyhébbtől olykor egészen a pokoliig terjedő skálán. 

„Hagyományos magas sarkúban a láb agresszívebben dől, és ez a teljes testtömeget a talppárnákra terheli. Minél magasabb a sarok, annál nagyobb a súly nehezedik erre a területre. A lábfej azonban nem arra való, hogy a testsúlya folyamatosan a lábujjak tövére összpontosuljon” – magyarázta dr. Robert K. Lee, a UCLA Santa Monica Medical lábsebésze a Huffpost riportjában. A szakember ugyanitt arra figyelmeztetett: az állandó nyomás ezen a területen nem csupán fájdalmat, de túlterheléses sérüléseket is okozhat.

Létezik azonban egy olyan magassarkú-típus, mely egyes szakértők szerint kényelmesebb a hagyományos verzióknál, ez pedig nem más, mint a női versenytáncosok által viselt tánccipő.

Táncos magassarkú

A tánccipő lehet a legkényelmesebb magassarkú (Fotó: Profimedia)

A tánccipő a talpban található extra párnázás és a láb körül használt rugalmas anyagok miatt is kényelmesebb lehet. Az ilyen lábbeliket úgy alakítják ki, hogy stabilabban tartsák a lábakat, hiszen a bonyolult tánclépések kivitelezéséhez ez elengedhetetlen, másrészt pedig a szerkezetükből adódóan kisebb súlyt terhelnek a talppárnákra és többet a sarkakra. Doktor Lee szerint főként ez utóbbi magyarázza, hogy a tánccipőt kényelmesebbnek érezzük egy szokványos magas sarkúnál.

A szakember hozzátette azt is, ha ilyen lábbelit vásárolnánk utcai viseletre, érdemes olyan modellt választani, melynek a talprésze a talppárnák területén vastagabb, ugyanis minél vastagabb a talp, annál inkább csökkenti a talppárnákat érő nyomást.

„Nem reális az az elképzelés, hogy olyan kényelmesen érezheted magad bennünk, mintha sétacipőt viselnél. De minden bizonnyal kényelmesebb lesz, mint a hagyományos tűsarkú viselése” – fogalmazott a doktor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top