nlc.hu
Trend

Megbetegíthet ez a fehérnemű

Megbetegíthet, ha ilyen fehérneműt viselsz

A szakértő szerint jól tennénk, ha változtatnánk fehérnemű-viselési szokásainkon, mert sokat segítenénk vele testünknek.

A megfelelő fehérnemű kiválasztása sokkal fontosabb, mint gondolnánk. A melltartó méretének és fazonjának elhibázása nem csak kényelmetlenséggel, hanem kellemetlen hátfájással is járhat. A bugyik kapcsán pedig még ennél is nagyobbat kockáztatunk.
A szakértők szerint legjobb lenne elfelejtenünk a tangát. Hiába szexi és hiába praktikus viselet egy-egy vékonyabb anyagú nadrág vagy szoknya alatt, orvosi szempontból mégis nagyon kártékony. Ez a fazon ugyanis cseppet sem higiénikus, hiszen egyenesen hidat képez a végbélnyílás és a hüvely között, sokszorosára növelve ezáltal önmagunk bakteriális megfertőzésének kockázatát.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Szintén nagyon fontos, hogy milyen anyagból készül a bugyi, amelyet viselünk. Bármennyire is meglepő, a 100% pamut sem feltétlenül tökéletes választás, különösen nem meleg időben vagy olyan alkalmakkor, amikor fokozott izzadásra számíthatunk. A pamut, különösen akkor, ha kissé vastagabb típus, sajnos túl sok nedvességet tarthat magában, ez pedig a baktériumok és gombák túlszaporodásához vezethet. Persze még mindig jobb választás, mint a színtiszta műanyag, amely viszont cseppet sem nedvszívó és szinte alig szellőzik. Hogy mi akkor a megfelelő választás? Legjobb, ha minél nagyobb arányban pamutból készül a fehérneműnk, kis százalékban műszállal keverve, mindezeken felül pedig kényelmes. Így aztán érdemes felpróbálnunk vásárlás előtt (természetesen szigorúan saját fehérneműnkre felvéve) a kiszemelt darabot, hogy meggyőződjünk róla, biztosan nem dörzsöl, nem szorít és nem is csúszkál, hanem együtt mozog a testünkkel. Éjszaka pedig legjobb, ha mindenféle anyagot és fazont elfelejtünk, és megadjuk a testünknek a teljes kényelmet, azaz nem viselünk magunkon semmit.

via: nypost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top